Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Sport

“Mijn hele leven in het teken van de Spelen”

Jeffrey Hoogland (27) is een van de beste baanwielrenners van de wereld. Is. In de bloei van zijn carrière. Alles was gericht op dat ene, aller- allerbelangrijkste vierjaarlijkse sportevenement: de Olympische Spelen. Maar die werden verzet.

Los van het feit dat alleen al meedoen aan die Spelen zo’n beetje het hoogst haalbare is voor een sporter, was Hoogland serieus kanshebber voor goud. En uitgerekend Olympisch eremetaal ontbreekt nog in zijn prijzenkast.

“Die kans op goud was heel reëel, ja”, zei Hoogland in een interview bij 1Twente. “Maar die is nog steeds reëel, ook nu de Spelen verzet zijn.” Hoogland heeft een vreemd jaar achter de rug, maar daarin is hij niet anders dan andere stervelingen. Maar dat ene doel, waarop alles was gericht, komt maar eens per vier jaar in zicht. Denk je.

icon_main_info_white_glyph

Jeffrey Hoogland, erelijst

NK - 3 x goud, 4 x zilver, 4 x brons
EK - 8 x goud, 1 x zilver, 1 x brons
ES - 2 x goud
WK - 4 x goud, 4 x zilver

Hoogland: “Toen het WK achter de rug was, konden we ons niet indenken dat de Spelen verzet zouden worden. Nadat die onzeker werden, begonnen langzaam de implicaties en de consequenties ven corona te zien. Dan valt het hele seizoen volledig anders en wordt alles onzeker. Gek om dan te bedenken dat je nog wat anders moet doen, dat je nog een jaar door moet trekken.”

De Olympische Spelen 2020 in Tokio zouden aanvankelijk plaatsvinden in juli en augustus van dit jaar. Ze zijn een jaar doorgeschoven en worden staan nu gepland van 23 juli tot 8 augustus 2021.

Op 17 december is Hoogland aanwezig bij het Nationaal Wielergala, dat dit jaar in Den Bosch plaatsvindt. Vanaf 18:30 uur op Eurosport.

Schermafbeelding 2020 12 11 om 18 40 00
Julian Vriend sprak met Jeffrey Hoogland over een bizar baanwielerseizoen
Beeld: Still uit het online-interview
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.