Verkeer
Stuur appje
Zoek

Brandweerman ziet zijn eigen winkel in vlammen opgaan

70959 brandweer
Aan de Grotestraat in het centrum van Borne heeft donderdagochtend een brand gewoed.
Beeld: 1Twente

Aan de Grotestraat in het centrum van Borne heeft donderdagochtend een brand gewoed. Omliggende panden werden ontruimd. Eenheden uit de wijde omgeving rukten uit met groot materieel. Saillant detail: het betrof de bloemenzaak van vrijwillig brandweerman Marco van Buuren. Hij zag z'n levenswerk vanmorgen in vlammen opgaan.

De brand is inmiddels onder controle en ook de nabluswerkzaamheden zijn zo goed als afgerond. De brandweer kreeg iets voor zevenen een melding van een brand in het centrum van Borne. Bewoners van omliggende panden werden geëvacueerd. Er was sprake van flinke rookontwikkeling, de brandweer riep Bornenaren op om uit de rook te blijven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Tegenover Tubantia verklaart Van Buuren dat hij als vrijwillig brandweerman weliswaar de melding kreeg dat er een grote brand was aan de Grotestraat, maar dat hij toen nog niet in de gaten had dat het zijn eigen bloemenzaak Erica betrof. Toen hij daar achter kwam, belde hij direct zijn moeder die boven het pand woont. Ze bleek gelukkig al in veiligheid: "Ze was het huis al uit. Ongedeerd. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste”, aldus Van Buuren tegen de verslaggever van Tubantia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.