Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Borne

Europastraat wordt dertigzone met veel groen

Conceptontwerpeuropestraat Borne Adviesbureau Goudappel
Er komen aan beide weerszijden van de straat een groenstrook met bomen en wadi's.
Beeld: Adviesbureau Goudappel

De Europastraat in Borne wordt een dertigweg met meer groen. Dat blijkt uit het concept-ontwerp voor de herinrichting van de straat. Bornenaren hebben middels een enquête hun wensen kunnen geven.

In de toekomst mag er niet harder dan dertig kilometer per uur worden gereden. Ook wordt de weg minder breed gemaakt, waardoor de weg niet uitnodigt om hard te rijden. Bornenaren werden in april vorig jaar gevraagd over hun wensen voor de Europastraat. Uit de enquête kwam al naar voren dat zij vooral een verbeterde verkeersveiligheid wilden zien. Met de komst van de dertigzone wil de gemeente het doorgaand verkeer meer via de randwegen laten rijden.

Ook met het oog op de klimaatverandering worden er aanpassingen doorgevoerd. Er komen aan beide weerszijden van de straat een groenstrook met bomen en wadi's. Een wadi is een verlaging waar overtollig regenwater tijdelijk kan worden geborgen. Door de klimaatverandering zal het vaker en harder regenen. Ook tijdens de hete zomers bieden de groenstrook en bomen verkoeling.

Het concept-ontwerp ligt nu op tafel. Inwoners mogen hun oordeel geven over het ontwerp. Zij kunnen tot 17 februari anoniem hun mening online geven in een enquête.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.