Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Borne

Borne blijft buurtsportcoaches inzetten voor bevorderen gezonde leefstijl

59182 Sportbedrijf
Suurtsportcoachesvormen hebben een belangrijke schakel- en signaleringsfunctie voor de gemeente Borne.
Beeld: Stockfoto

Gemeente Borne blijft ook het komende jaar gebruik maken van buurtsportcoaches. Die worden via ondersteuningsfuncties breed ingezet op maatschappelijke beleidsterreinen, zoals onder meer het onderwijs, de Wmo en jeugd en gezondheid. Ook begeleiden de coaches via Borne Werkt uitkeringsgerechtigden naar (vrijwilligers-)werk en ondersteunen zij statushouders gedurende inburgeringstrajecten.

'De buurtsportcoachesvormen een belangrijke schakel- en signaleringsfunctie voor gemeente, onderwijsinstellingen en sportverenigingen vanuit preventie en het bevorderen van een gezonde leefstijl,' laat de gemeente weten. "Zonder de inzet van buurtsportcoaches kunnen deze doelen niet gerealiseerd worden en dreigt specifieke kennis, het netwerk en de infrastructuur verloren te gaan."

De inzet van de buurtsportcoaches wordt per 1 maart a.s. voortgezet via een nieuwe werkgever, de Sportservice Groep standplaats Hardenberg. Door bedrijfseconomische omstandigheden moet de bestaande werkgever van de buurtsportcoaches, Sportservice Overijssel, haar vertrouwde dienstverlening per 1 maart 2021 definitief staken.

Vanuit het maatschappelijk belang om de buurtsportcoaches te behouden, hebben de gemeente Borne en Sportservice Overijssel gezamenlijk gezocht naar een nieuwe werkgever. Op basis van die verkenning is in de Sportservice Groep de meest passende partner gevonden. De gemeente Borne heeft een overeenkomst met de Sportservice Groep tot eind 2021.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.