Verkeer
Stuur appje
Zoek

Denekampse kunstenares permanent op plein Sicilië te zien

De Italiaanse kunstenaar Lorenzo Chinicci bedacht een project om kunstenaars die thuis zitten door corona te verenigen. Zestig landen zijn voor dit project gevraagd. In elk land doet één kunstenaar mee. De Denekampse Ingrid Pegge is de Nederlandse afgevaardigde.

De kunstenaars moeten hun favoriete kunstwerk opsturen. De kunstwerken worden op keramische borden geprint. Die worden in Sicilië in de straten en op pleinen tentoongesteld als permanente expositie. Dit project gaat de hele wereld over. Ook The New York Times besteedt er aandacht aan.

Ingrid kent de Italiaanse kunstenaar al langer. Ze volgt hem op social media en zo vond de kunstenaar Ingrid. De Denekampse kunstenares voelt zich vereerd en vindt het stiekem wel grappig dat zij hiervoor gevraagd is. “Je denkt dan toch bij jezelf dat ik eerst een grote galerie moet hebben of heel bekend moet zijn, om hiervoor gevraagd te worden,” zegt Pegge.

Het kunstwerk

Ingrid postte op Facebook een foto van het kunstwerk dat nog niet af is. Na veel positieve reacties en zelfs mensen die het willen kopen, vindt ze dit het juiste kunstwerk om op te sturen. Ze schilderde een vrouwenportret. “Een vrouw mag mooi zijn en toch kracht uitstralen” vindt ze. Het kunstwerk is verkocht aan een inwoner van Denekamp.

““Een vrouw mag mooi zijn en toch kracht uitstralen””

Nog een kans

De Denekampse kunstenares kreeg het aanbod om een historisch pand te huren. Hierin kan ze haar kunst tentoonstellen en verkopen. Ze wist niet meteen zeker of dit wel de juiste keuze was; ze krijgt immers geen subsidie van de overheid. “Je kunt ook niet mensen zomaar binnen laten lopen om even naar kunst te gaan kijken,” vertelt Ingrid. Toch greep ze kans met beide handen aan, zodat ze volgende week vrijdag haar galerie in Ootmarsum opent. Het adres van haar galerie is Putstraat 3, 7631 GB Ootmarsum.

Schermafbeelding 2021 03 25 121759
Het ingestuurde kunstwerk
Beeld: Ingrid Pegge
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.