Verkeer
Stuur appje
Zoek

Steunmars voor Pieter Omtzigt in Enschede

Pieter Omtzigt bij 1 Twente Vandaag Foto Ernst Bergboer
Omtzigt in een uitzending van 1Twente Vandaag
Beeld: Ernst Bergboer.

In Enschede wordt zondag een stille mars gelopen om steun te betuigen aan CDA-kamerlid Pieter Omtzigt.

Steunbetuiging

Rond vijf voor twaalf gaan deelnemers rondjes lopen om het gemeentehuis. Het initiatief komt van Harold van Garderen uit Veenendaal. Op zijn Facebookpagina vraagt hij mensen om mee te lopen. De mars is symbolisch, laat hij weten. Er zijn geen toespraken, er zullen geen spandoeken aanwezig zijn en er worden geen leuzen gescandeerd. "Gewoon rondlopen in het centrum en praten met mensen die er ook zijn."

Tegen RTV Oost laat hij weten dat de wandeling een steunbetuiging moet zijn voor Pieter Omtzigt. Het kamerlid uit Enschede kreeg de afgelopen week veel voor de kiezen. Zo werd vanuit zijn eigen CDA een fluistercampagne gevoerd waarin partijgenoten hem in diskrediet brachten. Er werden anoniem details naar buiten gebracht over de gemoedstoestand van Omtzigt, die onlangs een stapje terug deed omdat hij overwerkt is. Een andere bron zei later dat die verhalen zwaar zijn aangedikt in de media.

Ook lekte er deze week een notitie uit van verkenner Kajsa Ollongren, waarin de suggestie werd gewekt dat men Omtzigt 'elders wil stallen'.

“Het is een steunbetuiging voor Pieter Omtzigt”

Onder de oproep van Van Garderen op Facebook reageren niet alleen mensen die zondag naar Enschede komen om mee te lopen, maar ontstaan ook initiatieven om elders in het land ook protestmarsen te gaan lopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.