Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Knuffelactie voor behandeling doodzieke Faelin

Elk kind hoort te spelen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Helaas kan de driejarige Faellin uit Groningen dat niet. Faelin heeft namelijk een levensgevaarlijke vorm van epilepsie. Haar behandeling moet in Amerika worden uitgevoerd. Daar is een bedrag van 100.000 euro nodig. Om de behandeling te kunnen financieren maken de studenten van Saxion knuffels zodat Faelin haar leven terugkrijgt.

Susan Flokstra is de initiatiefnemer van de actie. Dat is niet zomaar, want Susan is naast initiatiefnemer ook nicht van Faelin. “Een paar maanden geleden begonnen de ouders van Faelin een stichting om geld in te zamelen voor de behandeling. De ouders wilden een mascotte voor Faelin’s stichting hebben. Ik studeer Fashion and Textile Technologies aan het Saxion. Op mijn opleiding zijn veel studenten die met een naaimachine overweg kunnen, vandaar dat ik voor Faelin knuffels ga produceren en verkopen.”

Epilepsie

Faelin heeft een zeldzame gen-mutatie. Bij een epilepsie-aanval moet direct actie worden ondernomen. “Elk moment kan zoiets gebeuren door factoren als vermoeidheid of simpelweg door temperatuurverwisseling. Alles is een risico voor Faelin”, vertelt Susan.

Negen maanden lang

De opbrengst van €100.000 moet ervoor zorgen dat Faelin naar Amerika kan om de behandeling te ondergaan. Daarnaast moet er geld komen voor haar verblijf in San Francisco. Dat kan namelijk langer duren dan negen maanden. Op dit moment is er €36.655 opgehaald.

Aanmeldingen

Er zijn nog studenten die mee kunnen doen aan de actie. Vijftien doen er al mee, maar er is ruimte voor 30 mensen die handig zijn met een naaimachine. Vandaag beginnen de studenten met de knuffelproductie. Zo'n knuffel wordt verkocht voor 14,95 euro per stuk. Inmiddels zijn er 42 bestellingen binnen.

Wil je een handje helpen of meer informatie? Kijk dan op www.stichtingfaelin.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.