Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bij Phenix wordt 1,5 miljoen liter water opgevangen

Thumbnail DSCF2695 krukkert
Rond de voetbalvelden van Phenix aan de Zuid-Esmarkerrondweg wordt straks ruimte gemaakt om 1,5 miljoen regenwater op te vangen.
Beeld: Henk ten Harkel

Een deel van het Zuid Esmarkerrondweg komt vaak onder water te staan. De riolering kan het water niet opvangen. De putdeksels komen omhoog. Met als gevolg: de straat loopt onder water. Project GroenBlauw Wooldrik zorgt voor gescheiden rioleringen, twee overstortputten en bij het Sportpark Phenix wordt 1,5 miljoen liter water opgevangen.

De eerste oplossing is door meer ruimte te maken voor gescheiden rioleringen in de Lammerstweg en de Reaumurstraat. Vlakbij het sportpark komen twee overstortputten om na extreme buien het water op te vangen.

Verlaging

Rondom het Sportpark Phenix komen verlagingen voor wateropvang. In die verlagingen wordt 1,5 miljoen water opgevangen. Ze zijn aangelegd op verschillende hoogtes, zodat het water van ene naar de ander verlaging loopt. Het restwater wordt afgevoerd via de beek De Leuriks die wordt uitgediept.

Veiligere omgeving

Daarnaast moet het GroenBlauw Wooldrik project zorgen voor een veiligere omgeving, zoals de verbetering van het knooppunt: Het fietspad van de Stenversweg op de Zuid Esmarkerrondweg. De kruispunten bij de Hofstedeweg en de Stenversweg worden aangepast. Die worden zo ingericht dat er 30 km/u gereden moet worden. De weg wordt hier versmald tot 5.5 meter breed. Daarnaast wordt er een drempel aangelegd bij de Hofstedeweg.

Start werkzaamheden

De groene en blauwe maatregelen verlagen de kans op overstromingen bij harde regen. Daarnaast zorgt het voor verkoeling en helpt verdroging tegen te gaan. De werkzaamheden beginnen eind augustus 2021.

248391 windmolen1
Lees ook
Enschede zet tijdelijke stop op windmolens: 'Eerst duidelijkheid over gezondheidseffecten'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.