Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Brand verwoest loods Knol Papierrecycling, geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen

BRANDWEER 2020 12 08 094337
Afbeelding ter illustratie
Beeld: Coen Krukkert

Bij een brand in de nacht van maandag op dinsdag is een loods van Knol Papierrecycling in Hengelo verwoest. De brandweer rukte iets na vier uur dinsdagmorgen uit om de brand bij het bedrijf aan de Parelstraat te blussen. Tegen zes uur was de brand onder controle en is de brandweer begonnen met afschalen. Tijdens metingen zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

Beperkte overlast

De rook trok richting het centrum van Hengelo, maar volgens een woordvoerder van Brandweer Twente is er geen gevaar voor de volksgezondheid geweest: "Natuurlijk komt er altijd rook van een brand af en rook is nooit goed, maar gelukkig konden we met de ingezette acties ervoor zorgen dat de rookoverlast naar de omgeving beperkt bleef." Er zijn bij de brand geen slachtoffers gevallen.

'Papier is lastig te blussen'

"Ondanks de grote brand is er weinig sprake van blusactiviteiten geweest. De reden hiervoor is dat een papierbrand zich lastig laat blussen. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de omgeving is ervoor gekozen de brand gecontroleerd uit te laten branden", aldus de woordvoerder.

'Brand smeulde mogelijk al enige dagen'

Beveiligers die hun ronde maakten, ontdekten de brand rond 4 uur. Het is goed mogelijk dat de brand al enige dagen gesmeuld heeft, aldus Brandweer Twente: "We weten nog niet wat de precieze oorzaak van de brand is, maar een nietje of een paperclip in het papier kan een vonk in de shredder veroorzaken. Er is de afgelopen dagen vanwege Pinksteren niet gewerkt in de loods, dus dan blijft smeulen onopgemerkt.”

“We weten nog niet wat de precieze oorzaak van de brand is, maar een nietje of een paperclip in het papier kan een vonk in de shredder veroorzaken.”

Bluswater uit kanaal

Bluswater werd gedurende de eerste uren uit het Twentekanaal gehaald. Hiervoor werd de Diamantstraat enige tijd afgezet.

Volgens de brandweer moet de loods als verloren worden beschouwd. De zijwand van het pand werd gesloopt om in elk geval de persmachine die er stond te kunnen blussen. De andere twee loodsen op het terrein zijn gespaard gebleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.