Verkeer
Stuur appje
Zoek

Frank Hendriks: 'De Verééniging is een familiebedrijf'

Het voormalige Vereenigingsgebouw van Stork is één van de meest beeldbepalende gebouwen van Hengelo en krijgt na jaren leegstand eindelijk weer een functie. Horecaondernemer Frank Hendriks begint er samen met zijn zoon Simon een grand café en een boetiekhotel. Wij namen een kijkje bij de verbouwing, die voorspoedig verloopt.

Gebouw uit 1894

Er wordt nog druk gewerkt in het ruim 125 jaar oude gebouw. Onder meer de oude veranda wordt flink onder handen genomen. De Verééniging - da's de nieuwe naam - wordt een boetiekhotel met een grand café. Ondernemer Frank Hendriks is er maar druk mee.

Bistro

Naast een hotel is er ook een bistro. "De bistro krijgt een Franse keuken. Het vlees wordt er gegrild op een mooie Argentijnse Asado-grill. De bistro krijgt een aparte ingang, zodat bij besloten feesten en partijen de bistro toch toegankelijk blijft", zegt Hendriks. Ook de oude Stork-theaterzaal, waar onder andere Muziekvereniging Armonia in den beginne haar optredens verzorgde, wordt nieuw leven ingeblazen.

Ceremoniezaal

Naast het grand café komt er ook een ceremoniezaal in de voormalige 'boardroom' van C.T Stork. Hier hield de fabrikant zijn vergaderingen. Dit is op de eerste verdieping van het pand en biedt uitzicht op het station en de skatebaan. "Vergaderen ging er in die tijd heel anders aan toe dan nu. Dat ging samen met een lunch, diner en een borreltje." Straks wordt de ruimte gebruikt als feestruimte. "Dit wordt onze ceremoniezaal. In onze eerste openingsmaand juni 2022 zijn we bijna helemaal volgeboekt voor trouwerijen", zegt Hendriks.

Familiebedrijf

De Verééniging wordt een boetiekhotel met twaalf kamers. Frank Hendriks gaat het hotel runnen met zijn jongste zoon Simon. "Het is echt een familiebedrijf. Simon heeft allerlei diploma’s gehaald op het gebied van horeca. Ik had ook echt de behoefte om samen met hem nog iets op te bouwen", aldus de in Beckum woonachtige ondernemer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.