Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bornse buren Wout Weghorst volgen hun voetbalheld op de voet

Er zijn straten in Nederland waar het oranje je momenteel bijna pijn aan de ogen doet. In de Beekvoorde in Borne houden ze het wat dat betreft netjes. Vlaggetjes hangen over de hele lengte en breedte van de straat en ook de nodige zijstraten hebben zich in het oranje gehesen, maar nergens is het 'too much'. Op dagen dat het Nederlands Elftal speelt, gaan de bewoners er wel uit hun dak. Op eentje na. Die speelt momenteel op het EK.

'Ik kijk samen met m'n hond'

Wout Weghorst is de beroemdste bewoner van de straat. Als 1Twente zich hier een paar dagen na de eerste wedstrijd van Oranje op het EK meldt, laten de bewoners weten trots op hun buurman te zijn. "We volgen het EK natuurlijk op de voet, mijn hond en ik", aldus zijn naaste buurman.

Een buurvrouw laat weten Wout niet alleen te kennen als voetballer: "Hij speelde vroeger met m'n zoon en heeft regelmatig bij ons geslapen. Dus ik vind het wel heel bijzonder dat hij nu speelt. Ik hoop ook echt dat hij het op het EK heel goed gaat doen. Misschien wordt hij wel topscorer..."

“Hier in de straat wonen twee bekende voetbalmannen. Daarom hangen er denk ik zoveel vlaggetjes.”

Arjan Veurink

Een andere bewoner van de straat is Arjan Veurink, assistent-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, die straks aan de bak mogen tijdens de Olympische Spelen. Een jonge bewoonster van de straat wil hem ook graag even genoemd hebben: "Hier in de straat wonen twee bekende voetbalmannen. Daarom hangen er denk ik zoveel vlaggetjes."

De meeste mensen die we spreken laten weten de wedstrijden van Oranje samen met buren te kijken. Gezellig in de achtertuin met een biertje erbij. En als Wout scoort? "Dan lopen we de polonaise met z'n allen!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.