Verkeer
Stuur appje
Zoek

Raadslid: 'College én horeca, doe iets aan rommel bij stadhuis'

Rommel stadhuis hengelo
Frank Peters: "Behalve dat dit een vreselijk gezicht is, vormt het ook geen warm welkom voor de bezoekers, die de ochtend na zo'n stapavond onze mooie binnenstad bezoeken."
Beeld: 1Twente

Nu de lockdown ten einde is en het openbare leven weer op gang is gekomen, keren ook de bijbehorende uitwassen terug in het straatbeeld. Het viel ProHengelo-raadslid Frank Peters op dat er nogal wat rotzooi ligt op en rond de trappen van het stadhuis na uitgaansavonden. Hij heeft er inmiddels vragen over gesteld aan het college van B en W.

Blikjes en tasjes

Peters: "We zagen het allemaal weer toenemen de afgelopen weken. Op en rond de trappen van het stadhuis was het na uitgaansavonden een grote ellende: verpakkingen van vrijwel elke eettent rondom het stadhuis, blikjes, tasjes en etensresten ontsieren de stadhuistrappen en de omgeving. Ook het kleine trapje aan de kant van de parkeerplaats is een hangplek en dus een afvalverzamelplek."

Horecaondernemers

Peters wil graag weten wat het college vindt van deze verrommeling en hoe dit gezamenlijk met de ondernemers aangepakt kan worden. Hij wijst daarbij ook met de vinger naar de horecazaken: "Het is voor hen toch een kleine moeite om rondom de zaak de boel met een bezem schoon te maken? Wellicht zouden we dat zelfs moeten verplichten?"

“Als raadslid heb ik al eerder vragen gesteld over de verrommeling van de binnenstad. Het stemt bedroefd dat we nu weer die kant opgaan.”

Vuilniszakken

Het raadslid, dat in september zelf meedeed aan een opschoondag, stelde al eens voor om elke ondernemer een McDonalds-stofblik en een rol vuilniszakken te geven: "Dit zou hen kunnen stimuleren om de omgeving schoon te houden."

Warm welkom

Peters wil van het college weten of er mogelijkheden tot sancties zijn en of het college kan zorgen voor meer afvalbakken op deze plekken. "Behalve dat dit een vreselijk gezicht is, vormt het ook geen warm welkom voor de bezoekers, die de ochtend na zo'n stapavond onze mooie binnenstad komen bezoeken. Als raadslid heb ik al eerder vragen gesteld over de verrommeling van de binnenstad. Het stemt bedroefd dat we nu weer die kant opgaan."

Frank peters pro hengelo
Het viel ProHengelo-raadslid Frank Peters op dat er nogal wat rotzooi ligt op en rond de trappen van het stadhuis na uitgaansavonden. Hij heeft er inmiddels vragen over gesteld aan het college van B en W.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.