Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jan van muziekschool De Tambourijn ziet z'n leerlingen eindelijk weer

Tambourijn
Vanaf volgende week maandag 23 augustus wordt er weer les gegeven, terwijl er voor zaterdag 25 september een open dag in de agenda staat. Jan van der Sluis en z'n leerlingen kunnen niet wachten.
Beeld: 1Twente

Het was in coronatijd af en toe behoorlijk behelpen, maar muziekschool en -winkel De Tambourijn in Borne ging daar vooral creatief mee om. “Wat inhield dat we online-muzieklessen gaven”, vertelt eigenaar Jan van der Sluis. “Maar er gaat uiteraard niets boven ‘fysieke’ lessen en we zijn vooral blij dat dat nu weer mogelijk is. We mógen weer!”

Vanaf volgende week maandag 23 augustus wordt er weer les gegeven, terwijl er voor zaterdag 25 september een open dag in de agenda staat. De Tambourijn is sinds zeventien jaar een begrip in Twente. Het ‘muziekhuis’ verkoopt niet alleen muziekinstrumenten, maar maakt de bespelers ervan ook wegwijs. “Of het nu gaat om drums, gitaar, basgitaar, keyboards en ook zanglessen. Daarbij gaat het niet alleen om lessen voor beginners, maar ook voor gevorderden. En niet alleen voor Borne en Hengelo, onze leerlingen komen uit heel Twente.”

Sociale aspect

Van der Sluis benadrukt het sociale aspect van muziek maken. “Het helpt mensen zichzelf te ontwikkelen, maar het allerbelangrijkste is vanzelfsprekend dat muziek maken gewoon heel veel plezier geeft.” De Tambourijn ontkwam uiteraard ook niet aan de gevolgen van de coronacrisis. Lesgeven in de muziekschool in Borne was ineens onmogelijk geworden. “En de winkel is zes maanden lang gesloten geweest. De verkoop hebben we vervolgens online opgepakt. En ook de lessen gingen digitaal. Dat ging best prima, maar het liefst heb je toch persoonlijk contact met je leerling. Dat mag nu dus gelukkig weer.” Daarvoor heeft De Tambourijn professionele docenten in huis. “Docenten die stuk voor stuk zelf ook actief zijn in de muziek en daardoor het klappen van de zweep kennen”, aldus Van der Sluis.

“Muziek maken helpt mensen zichzelf te ontwikkelen, maar het allerbelangrijkste is vanzelfsprekend dat muziek maken gewoon heel veel plezier geeft.””

Gratis proefles

Vanaf 23 augustus beginnen de lessen weer. “Mensen die de aanschaf van een instrumenten overwegen, bieden we een gratis proefles aan.” Op zaterdag 25 september wordt er bovendien open huis gehouden. “Mensen kunnen dan een indruk opdoen van de instrumenten die wij aanbieden. Ook laten leerlingen die dag horen wat ze bij ons hebben opgestoken. Omdat tijdens corona een aantal leerlingen is afgehaakt, hebben we weer plek."

De Tambourijn beschikt over meerdere oefenstudio’s, waar bands uit de regio repeteren. “Die zijn de afgelopen maanden eveneens gesloten geweest, maar ook die mogen dus weer open.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.