Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wereldtop verschijnt aan start Münsterland Giro in Enschede

Grote namen uit de wielerwereld deden dit weekend Enschede aan. De Münsterland Giro startte vanaf de Oude Markt. Onder hen wielergrootheden Mark Cavendish en André Greipel. Voor de laatstgenoemde was het zijn laatste wedstrijd. “Het is belangrijk dat ik hier ben en niet in Parijs-Roubaix”, zegt de Duitser.

Goede relatie

Het weer in Enschede wil niet echt meewerken. Het is koud en nat op de Oude Markt. “De regen en de wind zullen de grootste uitdaging zijn voor de renners“, zegt wedstrijdleider en oud-prof Fabian Wegmann. Het is voor het eerst dat de ronde niet in Duitsland start. Vorig jaar werd het sportevenement nog afgelast wegens corona. “We hebben een goede relatie tussen Enschede en Münster. De samenwerking tussen Nederland en Duitsland is erg goed”, aldus Wegmann.

De Münsterland Giro is een eendaagse wielerwedstrijd, waar een aantal grote namen aan meedoen. Een vlakke tocht van ruim 180 kilometer, een ideaal speelveld voor sprinters. Vanaf de Oude Markt in Enschede reden de renners richting Münster. “Münster is sinds kort officieel partnerstad van Enschede. Zij vroegen ons of wij de start van de Münsterland Giro in Enschede wilden organiseren. Het is mooi dat we het gelijk hebben kunnen inpassen tijdens Die Tolle Woche”, zegt René Boogaard, coördinator Duitsland van de gemeente Enschede.

Laatste wielerronde

Voor André Greipel was dit zijn laatste wielerwedstrijd. Met zeven etappezegens in de Ronde van Italië, elf etappezegens in de Tour de France en vier tijdens de Ronde van Spanje heeft hij een indrukwekkende carrière achter de rug. “Het was een eer om zeventien jaar op hoog niveau te mogen wielrennen.” Voor Greipel was het een bewuste keuze om bij juist deze wielerronde een punt achter zijn carrière te zetten: “Het is belangrijk dat ik hier ben en niet in Parijs-Roubaix. Ik had alleen wel gehoopt op wat beter weer.”

icon_main_info_white_glyph

Cavendish wint

De wielerronde werd uiteindelijk gewonnen door Mark Cavendish. Fransman Alexis Renard werd tweede en Morten Hulgaard uit Denemarken werd derde. De afzwaaiende Greipel kwam als tiende over de eindstreep.

IMG 3850
Lees ook
Allerlei activiteiten door de hele grensregio: Die Tolle Woche is in volle gang
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.