Verkeer
Stuur appje
Zoek

Alleen met vaccinatie- en herstelbewijs toegang tot kerstmarkten in Münster

237624 V
Kiepenkerl staat model voor de Kerstmarkten in Münster die dit jaar alleen toegankelijk zijn met een vaccinatie- en herstelbewijs.
Beeld: Stadt Münster

De stad Münster voert de 2G-maatregel in voor de kerstmarkten in de Duitse stad. Alleen bezoekers die tegen Covid zijn gevaccineerd of van de ziekte zijn hersteld zijn vanaf maandag welkom op de Kerstmarkten in Münster.

Veiligheid

Het Gezondheidsministerie van Nordrhein Westfalen besloot dat alleen met de 2G-maatregel de kerstactiviteiten in de stad door kunnen gaan. Volgens de Duitse overheid kan alleen op die manier de veiligheid van bezoekers en deelnemers worden gegarandeerd.

De besmettingscijfers en de bezetting van het ziekenhuis van Münster liggen nu nog onder het landelijk gemiddelde al stijgen de aantallen wel.

250 euro boete

Bezoekers van de markt moeten een QR-code en identiteitsbewijs kunnen laten zien aan de controleurs. “Wie niet kan aantonen dat hij gevaccineerd of hersteld is, wordt van de markten verwijderd en krijgt een boete van 250 euro”, waarschuwt Norbert Vechtel, leider van de ordedienst.

Mondkapjes hoeven niet te worden gedragen. “Maar het is verstandig”, zegt Vechtel, “om in grote mensenmassa’s die wel te dragen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.