Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelo wil 68 woningen op braakliggend terrein bij winkelcentrum Esrein

Esrein woningen streetview
Beeld: Google Street View

Projectontwikkelaars Van Wijnen en BPD willen op het braakliggende terrein naast winkelcentrum Esrein 68 woningen realiseren. Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

68 woningen

Als het aan het aan de gemeente ligt moeten er 33 grondgebonden woningen en 35 appartementen komen op het verwilderde terrein. Sinds de sloop van een fabriekspand ligt het terrein er verloren bij. Het stadsbestuur heeft de plannen nu ter inzage gelegd. Mensen kunnen nog bezwaar indienen voordat het bestemmingsplan naar de raad gaat.

Startblokken

Voor de projectontwikkelaars kan het niet snel genoeg gaan. Zij geven aan dat zij in de startblokken staan: "We zien de enorme vraag en behoefte aan woningen. We willen dan ook zo snel mogelijk de bouwkranen naar dit gebied brengen", aldus Gosse Dousma, Directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Regio Noord en Oost. De gemeente Hengelo organiseert begin volgend jaar een informatiebijeenkomst voor direct omwonenden.

Interesse in Hart van Zuid

Wethouder Mariska ten Heuw is blij met deze ontwikkelingen: "Het is mooi om te zien dat steeds meer grote partijen aanhaken bij Hart van Zuid. Dat bewijst de enorme interesse in Hart van Zuid. Niet alleen bij de toekomstige bewoners, maar ook vanuit de markt." Van Wijnen hoopt in 2023 te kunnen beginnen aan de bouw.

De Smelterij Hart van Zuid Hengelo
Lees ook
Bouw zestig woningen Hart van Zuid Hengelo vormt aftrap voor megaproject
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.