Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bibliotheek Hengelo helpt bij maken van online afspraak voor boosterprik

363854 vaccinatie
De boostervaccinatie is bedoeld om te beschermen tegen de nieuwe omnikronvariant en als oppepper om de bescherming tegen het coronavirus op peil te houden.
Beeld: Stockfoto Pixabay

Bibliotheek Hengelo helpt mensen komende week met het maken van een online afspraak voor een boostervaccinatie. De afgelopen week probeerden dagelijks honderdduizenden mensen telefonisch een afspraak te maken, waardoor de lijnen van de GGD's overbelast raakten.

Brief niet nodig

Mensen geboren in 1961 of eerder kunnen sinds deze week een afspraak inplannen bij de GGD’s voor een coronaboostervaccinatie. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Als men de afspraak online inplant, is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten. In het hele land helpen bibliotheken bij het online maken van de afspraak.

DigiD mee

Aanstaande maandag 20 december tussen 18.00 uur en 20.00 uur en dinsdag 21 december tussen 10.00 uur en 13.00 uur is iedereen welkom die hulp nodig heeft bij het maken van een online afspraak. Zij kunnen terecht bij het informatiepunt digitale overheid in de bibliotheek aan de Beursstraat 34. Om een afspraak te maken moet het Burgerservicenummer en DigiD meegenomen worden.

icon_main_info_white_glyph

Wie komen in aanmerking?

Iedereen die geboren is in 1961 en eerder die minimaal drie maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus kan een afspraak inplannen voor een boostervaccinatie. De boostervaccinatie is bedoeld om te beschermen tegen de nieuwe omnikronvariant en als oppepper om de bescherming tegen het coronavirus op peil te houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.