Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Dansers X-Dance tonen zich met Kerstmis online van hun beste kant

X Dance Kerstvoorstelling FOTO Andre van der Meulen 2021 12 17 131951 ipxr
Met meer dan twintig dansstijlen op verschillende niveaus is X-Dance een van de grootste en meest gevarieerde dansstudio’s in de regio.
Beeld: André van der Meulen

Dansstudio X-Dance uit Hengelo sluit het jaar net als eind vorig jaar af met een online kerstvoorstelling. De kerstvoorstelling zal in twee delen op eerste en tweede kerstdag te zien zijn via een livestream, die later ook beschikbaar wordt gesteld via een usb-stick.

'Gekkenwerk'

De eigenaren van de dansstudio, Hani Andary en Esmee Cornet, hebben samen met hun docenten een voorstelling gemaakt, die alleen digitaal te bekijken is. De coronamaatregelen staan een uitvoering voor publiek in de weg. “We weten nog van vorig jaar dat het eigenlijk gekkenwerk is om in zo’n korte tijd alle dansers en dansstijlen te presenteren in een videoproductie, maar 2021 was met de voortdurende beperkingen extra zwaar voor de leerlingen en docenten. Daarom vinden we het des te belangrijk om met de kerstvoorstelling het jaar positief af te sluiten", aldus de twee eigenaren.

Meer dan twintig dansstijlen

Met meer dan twintig dansstijlen op verschillende niveaus is X-Dance een van de grootste en meest gevarieerde dansstudio’s in de regio. “Door ervoor te zorgen dat elke groep vertegenwoordigd is in de voorstelling is het echt een mega-productie geworden. Vorig jaar zagen we al dat we de stream moesten splitsen over de beide kerstdagen om het behapbaar te houden, maar het is het allemaal waard, als we zien met hoeveel energie de dansers zich voor de camera van hun beste kant laten zien."

Usb-stick

De usb-stick kost vijftien euro per stuk in de voorverkoop en na Kerstmis betaal je twintig euro per stuk. Ze zijn zeer binnenkort verkrijgbaar via www.x-dance.nl.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.