Verkeer
Stuur appje
Zoek
Kerst winter oude markt enschede high res
1Twente Nieuws
Enschede

Jubileumeditie Winterse 50 bij 1Twente wordt anders dan voorgaande jaren

Kerst winter oude markt enschede high res
Oude Markt in Enschede in winterse tijden
Beeld: Ernst Bergboer

1Twente luidt de kerstdagen in met een speciale editie van de Winterse 50. De ijskoude en toch warmste en gezelligste hitlijst viert het twintigjarig jubileum en komt daarom met de best scorende platen van de afgelopen twee decennia. Je hoort ze vrijdag 24 december van 12.00 uur tot 16.00 uur op 1Twente radio.

Dit jaar kon er niet gestemd worden zoals normaal. In plaats daarvan werden de honderdduizenden uitgebrachte stemmen van de afgelopen twee decennia bij elkaar opgeteld. Daar rolt een lijst uit met de vijftig meest gekozen nummers.

Twintig jaar

Presentator Henk Ketting heeft er zin in. “Het zal een lijst worden vol herkenning en warme herinneringen aan de kerst. Dat kan ook bijna niet anders met zo’n totaallijst van de Winterse 50 van de afgelopen negentien jaar.”

De winterhitlijst ontstond in 2002 bij 1Twente Enschede (toen nog TV Enschede FM) en was destijds bij dertig zenders te horen. Tegenwoordig is het een instituut dat bij 150 radiozenders in Nederland en België wordt uitgezonden.

Geen Mariah Carey

Ketting verklapt over deze jubileumeditie alvast één ding. “Mariah Carey stond vorig jaar nog op één, maar ze is van haar troon gestoten. Mag jij raden wat dan wél de meeste winterse hit van de afgelopen twee decennia was!” Wil je het weten? Luister vrijdag 24 december van 12.00 uur tot 16.00 uur naar 1Twente radio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.