Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Liefdesbankje in Langestraat in voorjaar beschikbaar voor geliefden

Thumbnail DSC02367 2
Het Liefdesbankje voor de Langestraat in wording
Beeld: Guusje Beverdam

Het vermaarde Liefdesbankje van Enschede komt in het voorjaar weer in de Langestraat in Enschede te staan. Ontwerpster en maakster Guusje Beverdam uit Hengelo controleerde onlangs in Den Haag de replica van het bankje samen met Rob Daenen van het keramiekatelier Struktuur 68. “Het gaat er heel erg mooi uitzien”, zegt Beverdam over haar eigen werk.

Kapot

Haar zo bekende bankje in de Enschedese binnenstad werd eind vorig jaar kapotgereden door een vrachtwagen. Het opvallende keramieken pronkstuk was zo beschadigd dat een nieuwe bank gemaakt moest worden. De creatie van Beverdam was al een iconisch beeld van Enschede geworden.

7094 wijkagent
Lees ook
Liefdesbankje Guusje Beverdam stuk

Goede vormgeving

Volgens de Hengelose kunstenares is de vormgeving goed, zitten de bloemen en de harten op de goede plek en kan worden begonnen met de afwerking. De bank moet nu eerst drogen. Daarna wordt ie uit elkaar gehaald, uitgehold, in de oven op 1160 graden gestookt en geglazuurd.

Het bedrijf Zuliani Kunst en Terazzo uit Zoetermeer gaat de nieuwe Liefdesbank in het voorjaar monteren en plaatsen. “Dan kan iedereen er weer gebruik van maken. Ik verheug me erop”, aldus Beverdam.

Iets naar achteren

Ze hoopt wel dat de gemeente Enschede de bank iets naar achteren wil zetten. Wat meer tussen de bomen bij het stadhuis aan de Langestraat. “Na twee aanrijdingen met forse schade door vrachtwagens is dat geen overbodige luxe.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.