Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Grimmig stukje Hengelo moet straks prachtige wijk in het groen worden

220120 Campus Driene visual
In het gebied moeten sport, maatschappelijke instellingen en wonen samenkomen.
Beeld: RRog Stedenbouw en Landschap, illustraties Designed by Freepik

Hengelo wil samen met projectontwikkelaar Leyten-Trebbe Sportlaan Driene omtoveren tot een groene woonwijk. Het bedrijf en wethouder Mariska ten Heuw presenteerden donderdag 20 januari een eerste plan voor het gebied. Zij willen de kavel omtoveren tot een groene wijk met ruimte voor maatschappelijke instellingen.

Grimmig

Het doodlopende straatje nabij de voormalige voetbalvelden van ATC ’65 heeft niet bepaald een goede reputatie. Het oogt er desolaat en de meeste gebouwen hebben hun beste tijd gehad. Daar willen de gemeente Hengelo en projectontwikkelaar Leyten-Trebbe verandering in brengen. Zij willen Sportlaan Driene omtoveren tot een wijk in het groen met plaats voor maatschappelijke instellingen. Zij komen nu met een eerste planontwerp.

Woningen

Uniek in deze situatie is dat niet de gemeente, maar Leyten-Trebbe het voortouw heeft genomen in het opstellen van het eerste plan. De projectontwikkelaar is eigenaar van de locatie van het voormalige ROC. “Er ging een uitgebreid co-creatieproces aan vooraf. Dit hebben we samen gedaan met alle huidige gebruikers van het terrein”, zegt Pascal Lutjenhuis, commercieel manager bij Trebbe. In het gebied komt onder meer een zorginstelling, een woongroep voor mensen die duurzaam willen leven en 300 tot 400 woningen in het betaalbare en middensegment. Het gaat daarbij om zowel grondgebonden woningen als appartementen. Ook krijgt vakschool SMEOT de mogelijkheid om uit te breiden.

Groen

Groen moet de overheersende kleur blijven: “Het gebied heeft een aantal mooie verborgen plekjes, zoals bijvoorbeeld de vijver. We willen de woningen goed inpassen in het aanwezige groen”, zegt Lutjenhuis. Volgens hem wordt het een prachtige wijk in een parkachtige omgeving. Zo komen er een sportpaden, fietsroutes en wandelpaden door het hele gebied. “Het wordt één van de mooiste plekjes van Hengelo”, zegt wethouder Mariska ten Heuw.

Noodhuisvesting

Op het terrein komen ook noodwoningen voor studenten en kleine gezinnen die door de woningcrisis geen huis kunnen vinden. Het is de bedoeling dat deze woningen zo’n vijf à tien jaar blijven staan. Ook wordt er rekening gehouden met standplaatsen voor een aantal woonwagens.

Het plan ligt tot 8 maart ter inzage. Tot die tijd kunnen mensen een zienswijze indienden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.