Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie doet invallen in Hengelo en arresteert mogelijke betrokkenen bij drugslab Boekelo

Drugslab foto politie
De twee aangehouden mannen worden verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij productie van crystal meth in het drugslab dat afgelopen zomer in Boekelo werd opgerold.
Beeld: Politie

Bij een politieactie in Hengelo zijn vanmorgen twee mannen van 32 jaar aangehouden. De twee worden verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij productie van crystal meth in het drugslab dat afgelopen zomer in Boekelo werd opgerold.

Bedrijfspand

De huizen van de twee Hengeloërs zijn doorzocht en de politie heeft onder meer geld en gegevensdragers in beslag genomen. Na de ontdekking van het drugslab in een bedrijfspand aan De Plooij in Boekelo is een rechercheteam beziggeweest met het onderzoek naar betrokkenen bij de productie van en handel in de harddrug crystal meth. De twee aanhoudingen van vandaag zijn daar een gevolg van.

Hoofdverdachte

Op de dag van de ontdekking van het drugslab eind juli werden ook al twee mannen aangehouden. Eén van hen, een man uit Hengelo, werd al snel vrijgelaten. De tweede verdachte, een toen 31-jarige man uit het Brabantse Geldrop geldt als hoofdverdachte. Hij zou ook betrokken zijn bij twee andere drugslabs.

Straatwaarde: vele miljoenen

In het bedrijfspand in Boekelo werden zo’n 30 tot 40 kilo crystal meth, meerdere drugsvaten en een ketel aangetroffen. De hoeveelheid drugs was goed voor vele miljoenen euro's aan straatwaarde. De politie Brabant hield de man uit Geldrop al een tijdje in de gaten, nadat sporen van zijn DNA waren aangetroffen bij een niet meer werkend lab in Gerwen.

Naar aanleiding van het onderzoek werd de afgelopen maanden al duidelijk dat er nog meer aanhoudingen zouden gaan volgen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.