Verkeer
Stuur appje
Zoek

PVV-lijsttrekker Hidde Heutink vindt Enschede niet veilig: 'In Zuid vliegen je de kogels om de oren'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Hidde Heutink, de nieuwe lijsttrekker van PVV Enschede.

Voor Hidde Heutink is het aanwijzen van het belangrijkste thema niet moeilijk. Nee, dat is niet de energietransitie, want als het aan de PVV ligt komen er bijvoorbeeld geen windmolens in de stad. Veiligheid staat wel hoog op het prioriteitenlijstje, aldus Heutink. "We hebben mensen in Zuid. Daar vliegen je de kogels om de oren, auto's vliegen in brand. Dat is aan de orde van de dag."

icon_main_info_white_glyph

Hidde Heutink

Hidde Heutink (28) is de nieuwe lijsttrekker van de PVV in Enschede. Hij volgt Jan Willem Elferink op, die gaat emigreren naar Portugal. Heutink is een nieuw gezicht in Enschede, maar niet binnen de PVV. Eerder was hij voor de Partij voor de Vrijheid raadslid in Almelo en Statenlid in de provincie Overijssel. In het dagelijks leven is Heutink fractiemedewerker van de Tweede Kamerfractie van de PVV in Den Haag.

Hidde Heutink Ernst Bergboer
Hidde Heutink, lijsttrekker van de PVV in Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.