Verkeer
Stuur appje
Zoek

Volgens CDA-lijsttrekker Ton ten Vergert kan er in Twente maar één duidelijke leider zijn: Enschede

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Ton ten Vergert, lijsttrekker van het CDA in Enschede.

Dat Enschede de belangrijkste stad van Twente is, daar zijn alle Enschedese lijsttrekkers het wel over eens. Maar Ton ten Vergert is één van weinigen die ook vindt dat de rest van de gemeenten zich meer zou moeten aanpassen aan Enschede. "Als er in de regio niet een duidelijk leiderschap is, denk ik dat de regio daar als geheel niet beter van wordt", aldus de CDA-lijsttrekker. "In de regio Eindhoven is er geen discussie. Eindhoven is in the lead, daar heeft de hele regio baat bij. Datzelfde geldt voor Twente denk ik."

icon_main_info_white_glyph

Ton ten Vergert

Ton ten Vergert (62) is de nieuwe lijsttrekker van het CDA in Enschede. Hij volgt Ayfer Koç op, die na twaalf jaar stopt als gemeenteraadslid. Ten Vergert is een geboren en getogen Enschedeër en woont inmiddels al 25 jaar in Lonneker. Ten Vergert komt uit een slagersfamilie, maar was zelf lang werkzaam als adviseur bij de Kamer van Koophandel. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 is Ton ten Vergert raadslid voor het CDA in Enschede.

Ton ten Vergert Ernst Bergboer 2022 02 16 133652 qyna
Ton ten Vergert, de lijsttrekker van het CDA in Enschede.
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.