Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het afvalbeleid moet op de schop, vindt Margriet Visser van EnschedeAnders: 'Er is verloedering aan de gang'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Margriet Visser, lijsttrekker van EnschedeAnders.

Een van de belangrijkste thema's volgens Margriet Visser is het afvalbeleid. En dan doelt zij vooral op de afvaloverlast in de stad. "Diftar heeft ook goede dingen geleverd", aldus de lijsttrekker van EnschedeAnders. "Er zijn mensen die nu nog één keer in de drie maanden hun Otto aan de weg zetten." Toch pleit zij voor het nascheiden van restafval en kunststofafval. En de terugkeer van het stortquotum voor grofvuil. "En wel zo snel mogelijk, want er is gewoon verloedering aan de gang."

icon_main_info_white_glyph

Margriet Visser

Met twaalf jaar in de gemeenteraad behoort Margriet Visser (64) tot de meer ervaren raadsleden van Enschede. In 2010 werd zij geïnstalleerd in het stadhuis, toen nog als raadslid namens het CDA. Uit die partij stapte ze in 2013 op, naar aanleiding van een intern conflict over een onderzoek naar het reilen en zeilen bij de Stadsbank Oost-Nederland. Met haar eigen partij EnschedeAnders kwam ze een half jaar later terug in de gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde ze opnieuw één raadszetel.

Margriet Visser Ernst Bergboer
Margriet Visser, lijsttrekker van EnschedeAnders
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.