Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Stichting Groener Hengelo koopt van laatste geld fruitboompjes om uit te delen

Groener hengelo
Beeld: Stichting Groener Hengelo

De Stichting Groener Hengelo stopt ermee. Dat was al even bekend. Het laatste wapenfeit van de club vormt zaterdag 5 maart het weggeven van 150 fruitboompjes. Ze worden uitgedeeld op de markt vanaf 11.00 uur, op het Stationsplein naast de schouwburg. "Je kunt geen boompje reserveren, dus wees er snel bij, want op is op", laat Marc ten Barge namens de stichting weten.

Voorjaar

Marc ten Barge, die bij de komende verkiezingen namens GroenLinks op het stemformulier staat, vertelt: "Wat is er nou mooier dan je eigen groente en fruit kweken? Vooral nu het voorjaar er weer aan zit te komen. Daarom hebben wij voor fruitboompjes gekozen." Marc ten Barge hoopt op veel bezoekers: "Ik verwacht eerlijk gezegd, zeker met dat mooie weer van nu, dat de 150 boompjes zo weg zijn."

'Vergelijkbaar doel'

De boompjes zijn gekocht van het laatste geld dat de stichting nog in kas had. Ten Barge: "We zijn een stichting met een ANBI-status. Dat betekent dat je het geld en de spullen die je hebt, bij opheffen moet overdoen aan stichtingen met een vergelijkbaar doel. Zo hebben we de Heemtuin al blij gemaakt met wat dingen en van het laatste geld hebben we nu die 150 boompjes gekocht."

'Lastig vrijwilligers te vinden'

Stichting Groener Hengelo heeft sinds 2016 de missie om groene ideeën en duurzame initiatieven om te zetten in daden. Afgelopen januari heeft het burgerplatform besloten te stoppen. Ten Barge over dat besluit: "Het werd lastig vrijwilligers te vinden voor de stichting. Het werd hierdoor voor de bestaande vrijwilligers ook steeds meer een last. Daarom hebben we besloten te stoppen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.