Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Studenten verdelen Twekkelerveld in stukjes'

Dan krijgen we Twekkelerveldbewoonster Trix Niesthoven in onze mobiele studio. Ze woont vier jaar met veel plezier in Twekkelerveld. Alleen die studenten hè. Die zorgen dat de wijk in stukjes wordt geknipt. En het afval: “Het is belangrijk dat daar wat aan gebeurt.”

Noaberschap

Ze woonde eerst aan de singel. “We hoorden nergens bij”. Dat is nu wel anders, schetst ze. Als presentator Niels Veurink opmerkt dat het noaberschap in de wijk nog werkt, knikt ze. “Het is belangrijk dat je weet wat er speelt. We hebben leuk contact met de buurtbewoners, maar je moet er wel actief achteraan en meedoen.”

Leefbaarheid

Maar is niet allemaal hosanna in haar wijk. Ze vindt dat de leefbaarheid onder druk komt te staan door de studenten die overal in Twekkelerveld zijn te vinden. “Ze wonen op verschillende locaties en knippen daardoor onze wijk in stukjes. De politiek moet er echt op letten dat de wijk een geheel blijft.”

20220307 ITV80 1 TV in de Wijk 0193 gast Trix Niesthoven CLEAN
Beeld: 1Twente/Frank Bemthuis

Afval

Datzelfde geldt voor het afval. Een doorn in haar oog. “Ik weet echt niet wat het beste is, maar zo werkt het niet. Je ziet dat bewoners het een belasting vinden om afval te scheiden. Een belangrijk punt is dat de we weten hoe we het moeten doen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.