Verkeer
Stuur appje
Zoek

Belangrijkste verkiezingsthema in Glanerbrug: Heropening van zwembad De Brug

De heropening van Zwembad De Brug. Dat staat met stip op het wensenlijstje van de Glanerbruggers. Volgens Jenne Smit, samensteller van dorpskrant De Grensstreek, is heropening van het zwembad het verkiezingthema in zijn dorp.

Zwembad De Brug

Zo onderhand bemoeit iedere Glanerbrugger zich met De Brug. Een breed gedragen enquête onder de bevolking maakt duidelijk wat de dorpelingen willen: renoveren en heropenen. De Glanerbrugse Dorpsraad maakt zich er druk over en Jenne Smit stelde in het kader van de verkiezingen er vragen over aan de politieke partijen.

Grensstreek

Smit is oud-leerkracht van de Dolphiaschool en woont sinds 1975 in het grensdorp. “Ben nooit meer weggegaan, omdat met het hier bevalt. De mensen zijn hier oprecht, eerlijk en zeggen waar het op staat. Hij is al zo’n 25 jaar verbonden aan de Grensstreek en stelt bijna traditiegetrouw voor gemeenteraadsverkiezingen een lange lijst met vragen aan de politiek over dorpsthema’s. De dorpelingen hadden voor het zwembad geen aanmoediging nodig om te reageren. “De reacties kwamen vanzelf.”

Gronausestraat

Maar er leeft natuurlijk meer in Glanerbrug. De verkeersveiligheid van de Gronausestraat is nog zo’n eentje. Hoewel de straat net voor een half miljoen euro is aangepast, is er nog veel onvrede over de veiligheid.

Jongerenwerk

Het jongerenwerk in het dorp lag een tijdje op z’n gat, vertelt Smit. “Maar dat gaat nu weer beter sinds er een Glanerbrugse jongerenwerker is aangesteld. Hij kent de jongeren en dat is hier heel belangrijk.” Daarom wil hij namens de bevolking weten of de politiek bereid is het jeugdwerk structureel te ondersteunen. Volgens Smit hebben alle politieke partijen daar positief op geantwoord.

En dan is er nog de instandhouding van de Dorpskamer aan de Schipholtstraat 48B waar de welzijninstellingen inclusief de Wijkwijzer zijn gehuisvest en waar iedereen met vragen terecht kan. De Dorpskamer is sinds de gemeente het Dorpshuis aan de Kerkstraat sloot een nieuw verzamelpunt voor de bevolking.

Glanerbrug maakt de politiek ook duidelijk niets te voelen voor zonneparken of windmolens rond het Aamsveen. Onder geen voorwaarde. “Dat willen we niet”, aldus Smit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.