Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voor Forum voor Democratie is de energietransitie het belangrijkste thema in Enschede: 'Het wordt erdoor gedrukt'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Morgan Brejaart, lijsttrekker van Forum voor Democratie in Enschede.

Hoewel ze nagenoeg zijn afgeschaald, blijft Forum voor Democratie de coronaregels benoemen als een van de speerpunten. Zijn de regels er straks niet af? "Voorlopig wel", voorspelt lijsttrekker Morgan Brejaart, "tot de volgende golf komt." Tegen wil en dank noemt Brejaart de energietransitie als het belangrijkste thema. Wat FvD betreft is er geen probleem - de partij trekt in twijfel dat klimaatverandering door de mens wordt veroorzaakt en is zodoende tegen klimaatmaatregelen - maar wordt de energietransitie er van bovenaf doorgedrukt. "De reden waarom, daar staan we niet achter", aldus Brejaart in het Vragenvuurtje.

icon_main_info_white_glyph

Morgan Brejaart

Morgan Brejaart (47) zette ooit zijn eerste stappen in de lokale politiek in steunfractie van Burgerbelangen. Het was in de tijd dat hij namens de werkgroep Kuipersdijk actie voerde tegen de komst van een nieuwe moskee op Het Spaansland. In 2018 was Brejaart een van de oprichters en later steunfractielid van Democratisch Platform Enschede (DPE). In december 2021 verliet hij DPE vanwege de gekozen koers - die van BVNL van Wybren van Haga - om als eerste lijsttrekker van Forum voor Democratie in Enschede verder te gaan. In het dagelijks leven heeft Brejaart een eigen onderneming in het leggen van parketvloeren.

Morgan Brejaart 1 Ernst Bergboer
Morgan Brejaart, lijsttrekker van Forum voor Democratie in Enschede.
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.