Verkeer
Stuur appje
Zoek

DPE wijzigt standpunt asielzoekers; vluchtelingen uit Oekraïne wel opvangen maar dan het liefst regionaal

Democratisch Platform Enschede was bij monde van lijsttrekker Arjan Brouwer stellig in haar overtuiging: Geen vluchtelingen en geen AZC in Enschede. Maar inmiddels, na de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenstroom van bijna twee miljoen mensen richting het westen van Europa, is het standpunt alsnog gewijzigd. “Als we toch vluchtelingen opvangen dan het liefst regionaal, maar als het niet anders kan ook in Enschede", aldus Brouwer.

Veiligheid

Samen met de nr. 3 van de kandidatenlijst van de DPE Guiseppe Levatino is het standpunt over cameratoezicht duidelijk. Levatino: “Hoeveel moeite hebben we daar wel niet voor gedaan. Het duurt te lang hoor je uit de wijken en van de bewoners die in de buurt van tunnels wonen. Als je kijkt naar het aantal schiet- en steekpartijen dat voel je je daar niet prettig bij.”

Privacy

Toch voelen de heren zich wel veilig in de stad. In 2019 was er al cameratoezicht op tunnels in Rotterdam, Utrecht en Arnhem. “Wat is daar anders?” vraagt Brouwer zich af. En: “Natuurlijk is de privacy van mensen belangrijk, maar het houdt een keer op als mensen zich niet meer veilig voelen.”

“Winkeliers en producenten zijn ook verantwoordelijk”

Diftar

Volgens de heren van DPE krijgen de bewoners hun afval niet meer weg. Brouwer: "Het is bizar de hoeveelheid plasticjes overal. Alles wat je niet in huis haalt hoef je ook niet weg te gooien." Levatino vult aan: “Winkeliers en producenten zijn ook verantwoordelijk, we moeten gaan samenwerken met supermarkten.

Milieuplein

Brouwer en Levatino gingen op locatiebezoek in Dolphia. “We hebben daar een rondje gelopen. Iemand kwam een kast brengen bij een milieuplein. We vroegen waarom hij dat deed. We kregen als antwoord dat dit toch de bedoeling was, want het wordt toch opgehaald. Dat is een kwestie van onwetendheid, een gebrek aan communicatie. Als we Enschede schoon willen moeten we daar met z'n allen voor betalen. Nascheiding zou de schoonheid van de stad ten goede komen", aldus beiden.

20220310 ITV80 partijgesprekken 1704 gast DPE Arjan Brouwer en Giuseppe Levantino CLEAN
Beeld: 1Twente/Frank Bemthuis

BVNL

De DPE vindt banden met de landelijke politiek belangrijk. “We vonden ons niet meer passen bij de FvD en kwamen toen bij Belangen Van Nederland (BVNL) uit. Voor ons was dat geen must, maar wel belangrijk. Je schuurt toch tegen een landelijke partij aan en andersom is het belang voor de BVNL de regionale input. Indirect is een stem op ons ook een stem op BVNL en andersom ook", aldus lijsttrekker Arjan Brouwer en partijlid Guiseppe Levatino

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.