Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloos duo trok drie jaar door Zuid-Amerika: ‘De gastvrijheid blijft je bij’

Eerder maakten ze al een rondreis door Zuidoost-Azië via Iran, Pakistan en India, nu zijn Hengeloërs Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels zelfs ‘naar het einde van de wereld’ gegaan. Ze reisden in hun oude Toyota Land Cruiser 70.000 kilometer in ruim 3 jaar tijd en staken maar liefst 40 keer een landsgrens over. De avonturen die ze meemaakten staan nu beschreven in hun boek ‘Omwegen’.

70 duizend kilometer

In drie jaar tijd meer dan 70 duizend kilometer afleggen door Zuid-Amerika. Van het Andesgebergte tot de jungles van de Amazone en helemaal naar het einde van de wereld. De twee Hengeloërs hebben van 2007 tot 2010 rondgetrokken door het gebied. Over hun avonturen hebben ze het boek ‘Omwegen’ geschreven. Eerder schreven ze al een boek over hun reis door Zuidoost-Azië.

'Geen doorsnee vakantie'

Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels reizen al achttien jaar de wereld over met hun Toyota Land Cruiser. Beiden zegden hun baan op en gingen fulltime reizen. De reizen die ze maken zijn niet te vergelijken met een doorsnee vakantie. “Wanneer je een reis boekt naar bijvoorbeeld Brazilië, wil je een bepaald aantal dingen zien. Zoals bijvoorbeeld carnaval in Rio”, zegt Vis. Tijdens de reis was het niet de bedoeling om naar Brazilië te gaan, maar een vriend vroeg hen om langs te komen: “We waren maar vierhonderd kilometer van hem af en zijn toen naar hem toe gegaan. Daarna zouden we weer teruggaan naar Paraguay.”

Gastvrijheid

Het bleef niet bij een paar dagen, maar het werden drie maanden in Zuid-Brazilië. “We gingen echt van uitnodiging naar uitnodiging, van vrienden van vrienden naar daar weer familie van.” Volgens Wubbels is het vooral de gastvrijheid in Brazilië en de andere landen in Zuid-Amerika dat het continent zo mooi maakt: “Wanneer je de grens overgaat word je binnen een paar uur al uitgenodigd voor een barbecue en dan krijg je meteen een biertje in je hand gedrukt”, aldus Wubbels.

Het boek ‘Omwegen’ is online te bestellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.