Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Nieuwe aanhouding in moordzaak Enschedeër Daan Mellée: verdachte was al eerder in beeld

371377 daan mellee 1
Daan Mellée werd doodgeschoten terwijl hij lag te slapen.
Beeld:

In het onderzoek naar de moord op Daan Mellée is een derde verdachte aangehouden. Hij zou in de avond en nacht voor de moord in het huis van Mellée zijn geweest. De Hengeloër wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Mellée.

De politie meldt dat de verdachte een man van 31 uit Hengelo is. Hij is al eerder aangehouden geweest in deze zaak. Ook heeft de politie zijn woning doorzocht. De familie van Mellée laat weten opgelucht te zijn met de derde aanhouding.

Twee verdachten

Enschedeër Daan Mellée werd op 2 juli 2018 vermoord. Hij lag te slapen toen hij werd doodgeschoten. Hij werd twee keer in zijn hoofd geschoten en één keer in zijn romp. In de zaak zitten al twee mensen vast. Dat zijn de vriendin van het slachtoffer, Debbie, en een vriend van haar, Daniel V.

V. zou de trekker hebben overgehaald, zegt een anonieme getuige. Maar V. ontkent dat hij Mellée heeft vermoord. "Iedereen probeert alles af te schuiven op de dikke", zegt hij, daarmee doelend op zichzelf. Zijn advocaat, de Utrechtse strafpleiter Hoevers, noemt het scenario een 'uiterst slechte D-film'. Volgens de raadsman is het een 'slecht opzetje' om zijn cliënt 'in een kwaad daglicht te stellen'.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.