Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese moordzaak Daan Mellée op stelten: vierde verdachte aangehouden

370742 daan mellee
Daan Mellée werd doodgeschoten toen hij in zijn woning lag te slapen.
Beeld: Politie

Na de aanhouding donderdagochtend van een derde verdachte in de moordzaak van Enschedeër Daan Mellée, blijkt er ook een vierde verdachte in beeld te zijn. Het gaat om de Hengelose vriendin van de derde verdachte, meldt RTV Oost. De vrouw zou een rol hebben gespeeld in het wegmaken van het moordwapen. Nadat een plan van medeverdachten mislukte om iemand anders voor de moord te laten opdraaien, zou zij het pistool uiteindelijk hebben verstopt.

Naast de Hengelose zijn er dus nog drie verdachten: de vriendin van het slachtoffer (Debbie), een kameraad van haar (Daniel V.) en de geliefde van de Hengelose (Bart de J.). De laatstgenoemde werd vanochtend aangehouden, maar was eerder ook al in beeld als verdachte.

Moordplan

Het viertal zou volgens RTV Oost een ex van Debbie de moord in de schoenen hebben willen schuiven, door hem dood te schieten met het wapen waarmee Daan is vermoord en dat wapen vervolgens achter zijn broekband te drukken. Dat plan kreeg geen vervolg, waardoor ze bleven zitten met het wapen waarmee Daan zou zijn vermoord. De vierde verdachte zou het probleem 'opgelost' hebben.

Knallende ruzie

Daan Mellée werd in de zomer van 2018 doodgeschoten in het huis van zijn vriendin. Hij lag tijdens de moord te slapen. Hij had de avond ervoor knallende ruzie gehad met zijn vriendin Debbie. Die zou een doodsbedreiging in zijn richting hebben geuit.

Tegen Debbie ligt er DNA-bewijs. Ook zitten er kruitsporen op kleding die ze had gedragen. Daarnaast zijn er belastende telefoongesprekken opgenomen. Haar kameraad Daniel V. zou volgens een getuige de trekker hebben overgehaald. Zijn DNA zit op het bed waar Daan lag te slapen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.