Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Repair Café Hengelo opent deuren zaterdag voor reparaties en gezelligheid

20230728 Repair Cafe Almelo
In De Tempel, het wijkcentrum in de Kasbah in Groot-Driene, wordt zaterdag 14 mei weer een repair café gehouden.
Beeld: André Scheffers

In De Tempel, het wijkcentrum in de Kasbah in Groot-Driene, wordt zaterdag 14 mei weer een repair café gehouden. Tussen 10.00 en 13.00 uur kan iedereen hier terecht met zijn of haar defecte spullen. Ondertussen kan er onder het genot van een bakkie koffie of thee een praatje worden gemaakt.

Kapotte mixer of gescheurd gordijn

Een kapotte mixer of magnetron? Een defecte computer of smartphone? Een scheur in het gordijn of een kapotte rits? Daarmee kun je terecht bij repair cafés. Een woordvoerder over de 'spelregels': "Het is niet zo dat mensen hun kapotte apparaten afgeven en later weer ophalen. Onze vrijwilligers benoemen de klanten tot assistent bij hun eigen reparatie. De bedoeling is om ze zo te laten zien en ervaren dat repareren loont. Eigenlijk zijn onze reparateurs ook een beetje onderwijzers."

Leestafel

Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. "Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen", aldus de woordvoerder.

Duurzamere samenleving

"In het repair café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het repair café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzamere samenleving, maar bovenal willen we laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk."

Info: www.repaircafehengelo.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.