Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloër Jorn Winkelhorst verkiest Nederlands onderwijs voor z'n kinderen boven spelen in de Champions League

De Hengelose waterpoloër Jorn Winkelhorst (30) speelde zes jaar op het hoogste niveau bij Waspo Hannover in Duitsland. Vanaf komend seizoen is een van Nederlands beste waterpoloërs weer in z'n vaderland actief: bij GZC Donk in Gouda. Niet omdat hij daar meer kan verdienen of nog mooiere wedstrijden kan spelen, maar omdat zijn oudste zoon naar school moet en het gezin graag terugkeert naar Nederland.

Prijzen

Winkelhorst kijkt terug op een fantastische tijd bij een van Duitslands topclubs: "Ik heb zes fantastische jaren gehad bij Waspo. We hebben veel prijzen gewonnen en ik heb hier veel vrienden gemaakt. De club is altijd heel erg goed voor mij en mijn gezin geweest", aldus de oud-speler van WS Twente uit Hengelo.

Totaalplaatje

"Nu mijn oudste zoon naar de basisschool moet, willen we echter weer terug naar Nederland. Ik heb met verschillende Nederlandse clubs gesproken, maar het totaalplaatje van GZC DONK, in combinatie met het Nederlands team, sprak mij het meest aan. Ik hoop dat ik een steentje bij kan dragen aan nieuwe successen voor de club."

Champions League

Winkelhorst werd met Waspo Hannover vier keer landskampioen en liefst vijf keer won hij de Duitse beker. Tevens bereikte hij met de club drie keer de laatste acht van de Champions League. "De Final 8 van de Champions League was wel altijd een mooi toetje. Dat ga ik bij DONK zeker missen. Nederlandse clubs spelen zelden Champions League. De laatste keer was vier jaar geleden AZC uit Alphen aan de Rijn, maar die hadden zich ingekocht."

Jorn Winkelhorst Still
Lees ook
Verloren zoon kan borst nat maken in Olympisch kwalificatietoernooi

Stadsmens

Winkelhorst en z'n partner komen allebei uit Hengelo, maar willen voorlopig niet terug naar Twente, vertelt de waterpoloër: "Nee, ik ben meer van de drukte, van het stadse leven. Gouda is weliswaar niet zo groot, maar je bent zo in Rotterdam of Den Haag. Of ze ons ooit terug zien in Hengelo? Ja, de komende weken. In afwachting van een huis in Gouda gaan we tijdelijk bij onze familie wonen, maar daarna? Misschien. En ooit nog weer spelen bij WS Twente, de club waar hij ooit begon? Geen idee, maar zeg nooit nooit."

“De Final 8 van de Champions League was wel altijd een mooi toetje. Dat ga ik bij DONK zeker missen. Nederlandse clubs spelen zelden Champions League.”

Coach

Denkt hij op z'n dertigste ook al na over de afsluiting van z'n topsportcarrière? "Nog niet echt. Ik hoop nog jaren door te kunnen, maar weet dat met het vorderen van de jaren de kansen op blessures ook toenemen. Als ik straks stop, wil ik wel graag in de sport actief blijven. Het liefst als coach. Werken met jong talent lijkt me erg leuk om te doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.