Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jongen (16) overleden bij ongeluk met vrachtwagen en bromfiets in Enschede

Bij een ongeval met een vrachtwagen en een bromfiets maandagmorgen op de Deurningerstraat in Enschede is een 16-jarige jongen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Een tweede jongen, tevens 16 jaar oud, is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Lyceumlaan, rond kwart voor elf. De jongens zaten beide op een scooter toen zij nog om onduidelijke reden in aanraking kwamen met de vrachtwagen, die werd bestuurd door een 38-jarige man uit Elburg.

Veel getuigen

Omstanders zeggen dat veel mensen getuige waren. Het ongeval had plaats vlakbij Het Kottenpark, de middelbare school van beide jongens. Hulpdiensten snelden massaal naar de plek, die vervolgens werd afgeschermd.

Een van de jongens is met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, de andere jongen is op de plek van het ongeval overleden. De Deurningerstraat werd na het ongeval volledig afgesloten voor onderzoek van de Forensische Opsporing Verkeer naar de toedracht van het ongeval.

Kottenpark: 'Erg geschokt en verdrietig'

Het Stedelijk Lyceum Kottenpark bevestigt in een persverklaring dat twee leerlingen uit de vierde klas van het vwo bij het ongeval aan de Deurningerstraat betrokken waren. "Wij zijn erg geschokt en verdrietig en hebben er geen woorden voor. Al onze aandacht gaat uit naar de opvang van klasgenoten, collega's en alle andere betrokkenen, onder wie de gezinnen van de getroffen leerlingen."

“De school is voor alle leerlingen en andere betrokkenen een ontmoetingsplek om dit voorval met elkaar te bespreken en te kijken hoe we dit met elkaar een plek kunnen geven”

Maandagmiddag om 15.00 uur is er op school een bijeenkomst belegd voor alle leerlingen en ouders die daar behoefte aan hebben. Ook slachtofferhulp was bij die bijeenkomst aanwezig. Alle toetsen die voor maandag en dinsdag gepland stonden, gaan niet door. "En de school is voor alle leerlingen en andere betrokkenen een ontmoetingsplek om dit voorval met elkaar te bespreken en te kijken hoe we dit met elkaar een plek kunnen geven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.