Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente heeft Vlap binnen en houdt goede hoop op Brenet: "Maandag duidelijkheid"

Michel Vlap gaat een contract voor drie seizoenen tekenen bij FC Twente, met de optie voor nog een seizoen. Daarnaast hoopt de club maandag duidelijkheid te krijgen over Joshua Brenet. Technisch directeur Jan Streuer heeft er een goed gevoel over.

De bedoeling is dat Vlap maandag zijn handtekening zet en dan deze week al aan kan sluiten bij de groep op trainingskamp in het Duitse Kamen. Welk bedrag er met de overgang gemoeid is, laat Streuer in het midden.

Anderlecht wilde alleen verkopen

FC Twente had de middenvelder eigenlijk nog een seizoen willen huren, maar Anderlecht, de huidige werkgever van Vlap, wilde hem alleen verkopen. De Belgen betaalden in 2019 nog acht miljoen voor hem.

Waar FC Twente de afgelopen jaren weinig kon qua aankopen van spelers, zijn de mogelijkheden nu weer iets groter. Het succes van afgelopen seizoen, een uitverkochte Grolsch Veste en nieuwe sponsoren dragen daar aan bij. De begroting van de club is van 25,5 naar 30 miljoen gestegen.

Goed gevoel over Brenet

Over een eventuele komst van Joshua Brenet verwacht Jan Streuer maandag meer duidelijkheid. En hij lijkt daarbij te hinten op goed nieuws voor de club. "Ik hoop dat hij komt, dat is het uitgangspunt. Maar het is pas zeker als er getekend is. Ik heb er een goed gevoel over," besluit hij.

Het is geen geheim dat FC Twente Brenet, die het afgelopen half jaar een contract had, graag langer vast wil leggen. Maar de verdediger heeft meer aanbiedingen op zak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.