FC Twente wint derde oefenwedstrijd met ruime cijfers van Fortuna Düsseldorf

FC Twente heeft ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. In de uitwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf vrijdagmiddag werd het 5-1 door doelpunten van Rots (2x), Cerny, Staring en Vlap.

FC Twente begon met veel bekende namen in de basis. Daarin was ook plek voor nieuwkomers Mathias Kjølø en Sem Steijn. En er waren opnieuw speelminuten voor doelman Sam Karssies. Door een blessure van Unnerstall en een coronabesmetting bij Tyton, maakte de jonge Enschedeër al voor de derde oefenwedstrijd op rij zijn opwachting. Waar hij in de vorige twee wedstrijden na rust in het veld kwam, startte hij vrijdagmiddag in de basis.

Nieuw elftal na een uur spelen

Na acht minuten spelen kwam Fortuna Düsseldorf op voorsprong. En daar zag Karssies er niet goed uit. Hoewel de vrije trap van Rouwen Hennings werd aangeraakt, had de doelman de inzet kunnen hebben. Na een half uur kwam Twente op gelijke hoogte; Vaclav Cerny rondde een fraaie actie beslissend af (1-1).

Na de pauze kwamen dezelfde elf namen bij Twente het veld op. Zij speelden nog een kwartier, waarin geen grote kansen viel te noteren. Na 60 minuten spelen kwam er een nieuwe ploeg op de mat bij de Enschedeërs, die 45 minuten gingen spelen.

Rots twee keer trefzeker

Van die nieuwelingen was het Daan Rots die Twente na 70 minuten op voorsprong zette. Na een mooie actie schoof hij de bal, via een verdediger, binnen. Een paar minuten later werd de marge twee door een treffer van Casper Staring. Hij scoorde nadat Manfred Ugalde de lat raakte.

Een klein kwartier voor het einde scoorde Rots zijn tweede van de middag en zette de stand daarmee op 1-4. In de slotseconden werd het ook nog 1-5 doordat Michel Vlap in het eerste duel na zijn terugkeer een strafschop benutte.