Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente en Brenet zijn eruit: verdediger tekent voor twee jaar

Na lang onderhandelen is het verlossende woord daar: Joshua Brenet blijft bij FC Twente. De verdediger tekende maandag een contract voor twee seizoenen. Brenet had meer clubs om uit te kiezen en daarom tijd nodig om een besluit te nemen. Uiteindelijk koos hij voor zijn gevoel: "Mijn familie en ik hebben een goed gevoel bij FC Twente."

Daarmee wordt voor FC Twente het wachten beloond. De club gaf aan het einde van het vorige seizoen al aan dolgraag door te willen met Brenet, die in het afgelopen half jaar een goede indruk achterliet op de rechtsbackpositie. In 13 competitieduels kwam hij tot twee treffers en een assist.

'Speler met specifieke kwaliteiten'

“We hebben even geduld moeten hebben, maar zijn heel blij dat Joshua voor een nieuwe periode bij FC Twente heeft gekozen”, vertelt technisch directeur Jan Streuer.

“Net als Michel Vlap en Michal Sadilek kiest ook Joshua voor het sportieve perspectief bij FC Twente. Joshua is een speler met heel specifieke kwaliteiten en het afgelopen half jaar heeft hij bij FC Twente laten zien tot een van de beste rechterverdedigers van Nederland te behoren.”

“Het afgelopen half jaar heeft hij bij FC Twente laten zien tot een van de beste rechterverdedigers van Nederland te behoren.””
20220711 Joshua Brenet tekent voor 2 jaar Foto1 FC Twente Media
Brenet en FC Twente zijn eruit: de verdediger heeft voor twee jaar getekend
Beeld: Emiel Muijderman

Goed gevoel

Dat goede spel bleef ook elders niet onopgemerkt. De verdediger had meerdere aanbiedingen op zak, onder andere van Feyenoord en PSV. En uit het buitenland.

Maar Brenet liet ook altijd weten een heel goed gevoel te hebben bij FC Twente, waar hij naar eigen zeggen de afgelopen maanden zijn plezier in het voetballen terugkreeg. Niet voor niks trainde hij vanaf het begin van de voorbereiding mee bij de club. En maakte hij minuten in de eerste twee oefenwedstrijden van dit seizoen.

“Afgelopen half jaar heb ik met veel plezier en blijdschap bij FC Twente gespeeld en mezelf als voetballer weer kunnen laten zien”, laat hij weten. “Het is niet alleen belangrijk dat ik zelf een goed gevoel heb bij de club, dat moet mijn familie ook hebben. Dat gevoel hebben we bij FC Twente.”

20220711 Joshua Brenet tekent voor 2 jaar Foto2 FC Twente Media
Brenet zette maandag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis
Beeld: FC Twente Media
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.