Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oefenwedstrijd FC Twente en Bremen gaat niet door vanwege gelijktijdig duel van Groningen

189019 fctwente logo

De vriendschappelijke wedstrijd die FC Twente aankomende zaterdag zou spelen tegen Werder Bremen gaat op last van de Duitse politie niet door. De autoriteiten vrezen confrontaties tussen supportersgroepen, omdat FC Groningen, een rivaal van FC Twente, op hetzelfde moment enkele kilometers verder een oefenduel speelt.

Eigenlijk zou het duel met Bremen, dat komend seizoen na een jaar afwezigheid weer uitkomt in de Bundesliga, in het plaatsje Lohne (bij Oldenburg) plaatshebben. Afgelopen weekend maakte de Duitse club echter om onduidelijke reden bekend dat de wedstrijd om 15.30 uur bij SV Lotte zou worden gespeeld.

'Te risicovol'

Volgens een supporterswebsite van Werder Bremen heeft de Duitse politie afgeraden om het duel door te laten gaan. Lotte ligt op ruim tien kilometer van Osnabrück, waar FC Groningen zaterdag om 14.00 uur een vriendschappelijk duel speelt tegen Vfl Osnabrück.

De autoriteiten zouden het te risicovol vinden dat supporters uit Enschede en Groningen elkaar treffen, bijvoorbeeld op het treinstation. FC Twente heeft op haar website inmiddels laten weten dat de club op zoek gaat naar een alternatief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.