Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente - Werder Bremen gaat achter gesloten deuren wel door en eindigt onbeslist: 3-3

De oefenwedstrijd tussen FC Twente en Werder Bremen die op last van de Duitse autoriteiten niet door mocht gaan met publiek, werd zaterdagmiddag tóch gespeeld; achter gesloten deuren. Op het Trainingscentrum van FC Twente in Hengelo werden twee wedstrijden van een uur gespeeld, met verschillende elftallen. Het eindigde uiteindelijk onbeslist: 3-3. Ugalde, Van Wolfswinkel en Cleonise zorgden voor de Twentse doelpunten.

Ron Jans noemde het na afloop een 'rare' wedstrijd om te analyseren. De trainer was vooral content met de verhoogde belasting voor zijn spelers. Waar in de eerste oefenwedstrijden van de voorbereiding alle spelers maximaal 45 minuten speelden en vorige week tegen Fortuna Düsseldorf een deel al 60 minuten speelde, kregen zaterdagmiddag bijna alle spelers een uur speeltijd. Alleen Kjølø bleef nog langer staan. Het ' loopwonder', aldus Jans, speelde 75 minuten.

Pleguezuelo ontsnapt aan rood

Bij FC Twente speelden in de eerste helft: Tyton; Brenet; Hilgers; Pleguezuelo; Smal; Kjølø, Vlap, Brama, Rots, Ugalde en Misidjan. Die groep zag dat de eerste kansen voor de Duitsers waren. De bal lag er na zes minuten al in, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na ruim twintig minuten spelen kreeg Werder een vrije trap na een overtreding van Julio Pleguezuelo, die daarbij leek te ontsnappen aan een rode kaart. Hij haalde Jens Stage neer die alleen op doelman Tytoń af ging. De Spanjaard kwam er vanaf met geel. De gegeven vrije trap werd genomen door Marvin Dusksch die zijn inzet via de muur van FC Twente ver zag gaan. Een paar minuten later kreeg Ducksch een grote kans op 0-1, maar stuitte hij op Tyton die goed redding bracht.

Nog geen minuut later was het wel raak voor de Duitser, hij schoot van dichtbij raak. Na 45 minuten spelen kwam FC Twente op gelijke hoogte. Ugalde schoot een voorzet van Misidjan via een volley binnen.

Goede start

In het tweede uur dus bijna een volledig nieuwe ploeg aan Twentse kant: El Maach; Everink; Bruns; Staring; M. Rots; Zerrouki, Steijn; Kjølø; Cleonise; Van Wolfswinkel; Cerny. Er moest wat geïmproviseerd worden door de blessures van Pröpper en Mokotjo. Sander Sybrandy kwam na een kwartier spelen in de ploeg voor Kjølø op tien, waardoor Sem Steijn een wat verdedigende rol kreeg. En middenvelder Casper Staring kwam achterin te staan.

FC Twente ging meteen goed van start. Met al in de vijfde minuut de voorsprong. Drukzetten van Van Wolfswinkel en Cleonise bracht doelman Jiri Pavlenka in de problemen, waarna Van Wolfswinkel de bal binnen kon schieten. Na ruim een kwartier spelen werd Werder gevaarlijk, maar El Maach hield zijn doel schoon. Een paar minuten later lukt hem dat niet; Mitchel Weiser zorgde van dichtbij voor de gelijkmaker.

Mooie aanval

Na een half uur spelen kwam FC Twente vanuit een mooie aanval opnieuw op voorsprong. Een mooie voorzet van Sybrandy naar Cerny die daarna Cleonise aanspeelde in de diepte. Die maakte er met een wippertje 3-2 van. Toch kwam Werder weer terug: twintig minuten voor het einde bracht Niklas Schmidt de Duitsers weer op gelijke hoogte.

Vaclav Cerny kon de wedstrijd nog in Twents voordeel beslissen, maar hij mistte en strafschop.