Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Oud-raadslid geeft bijles Nederlands aan Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne blijft een groot onderdeel van het dagelijks leven. Gevluchte Oekraïners die in Enschede gesetteld zijn kunnen sinds april bij NUTwente terecht voor het krijgen van taallessen. Die taallessen worden gegeven door oud D66-raadslid Margarita Jeliazkova.

“Ik kom uit Bulgarije en kan dus mensen vanuit het Russisch aanspreken. Zo gaat het lesgeven iets soepeler”, aldus Jeliazkova. De taalles, georganiseerd door vrijwilligersorganisatie NUTwente, (Noaberschap Ukraine-Twente) wordt gegeven aan meer dan twintig mensen. “Die kunnen nu ongeveer allemaal zeggen dat ze rond A2 niveau zitten”, zegt het oud-raadslid.

icon_main_info_white_glyph

A2 niveau

A2 niveau heb je als je al wat meer kennis hebt van de taal. Je begrijpt dan korte, eenvoudige zinnen die gaan over alledaagse zaken, zoals boodschappen, werk of familie.

Nederlandse les

De cursus begon ongeveer 3 maanden geleden in april en wordt door de vluchtelingen goed ontvangen. Het gaat om mannen en vrouwen, jong en oud. Ze hebben verschillende redenen om de Nederlandse taal te leren. De één om Nederlands te kunnen praten met het gastgezin, de ander om te kunnen werken. Jeliazkova moest er eerst wel inkomen: “Ik had al een tijdje geen Russisch meer gesproken dus ik was wat roestig. Dat is gelukkig snel bijgetrokken”.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.