Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente huurt 'recordaankoop' Tzolis voor één seizoen van Norwich City

FC Twente heeft Christos Tzolis definitief binnen. De 20-jarige vleugelaanvaller uit Griekenland wordt door de Enschedese club voor één seizoen gehuurd van het Engelse Norwich City.

Geheel uit de lucht vallen komt de transfer van Tzolis niet, want afgelopen week werd al bekend dat FC Twente onder meer Feyenoord, Club Brugge, Cercle Brugge en Stuttgart zou hebben afgetroefd in de strijd om de handtekening van de Griekse international.

Christos Tzolis FC Twente Media
Tzolis met zijn nieuwe shirt in De Grolsch Veste
Beeld: FC Twente Media

Supporters

“Mijn ambitie is om veel te spelen en van waarde te zijn voor het team”, vertelt Christos Tzolis op de website van FC Twente. “Ik heb gehoord en gezien dat de supporters geweldig zijn en ik kan niet wachten om dit zelf ook te beleven.”

Dimitris Limnios Foto FC Twente Media
Vorig jaar speelde er in de persoon van Limnios ook al een Griek in het shirt van FC Twente
Beeld: FC Twente Media

Tzolis volgt zijn landgenoot Dimitri Limnios op bij FC Twente. “Ik heb veel contact gehad met Dimitri over deze club. Hij was erg lovend en zei dat het een hele mooie stap was om naar FC Twente te gaan. Ook heb ik een goed gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer. Het gevoel was goed en ik denk dat dit de beste stap voor mij is.”

Jan Streuer heeft met de komst van Tzolis zijn gewenste linksbuiten binnen: “Tzolis is een creatieve aanvaller met een goede individuele actie. Met zijn goede rechter- én linkerbeen zorgt hij voor veel dreiging en is hij een absolute versterking voor deze ploeg.”

11 miljoen

Tzolis werd vorig jaar in de zomer door Norwich City overgenomen van PAOK Thessaloniki voor 11 miljoen euro en is daarmee samen met drie andere spelers de duurste aankoop in de historie van de Engelse club. In zijn eerste seizoen kwam afgelopen Tzolis tot veertien optredens in de Premier League, maar hij kon niet voorkomen dat Norwich City kansloos degradeerde naar het tweede niveau van Engeland.

Nationale elftal

Daarnaast heeft Tzolis dertien interlands achter zijn naam staan voor het nationale elftal van Griekenland, dat onder leiding staat van voormalig Twente-trainer John van 't Schip. In die optredens wist Tzolis één keer te scoren.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.