Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente legt El Maach vast: "keepersbestand compleet"

20220726 Issam El Maach naar FC Twente
Issam El Maach heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2024, met een optie voor nog een seizoen
Beeld: FC Twente Media

Issam El Maach is officieel speler van FC Twente. De 22-jarige doelman trainde de afgelopen weken al mee en heeft nu zijn handtekening gezet onder een contract tot 2024, met een optie voor nog een seizoen.

“Ik ben heel erg blij met de waardering van FC Twente en sta te popelen om dat terug te betalen", zegt El Maach via de officiële clubkanalen. "In de afgelopen weken heb ik iedereen al leren kennen ik kijk ernaar uit om de komende seizoenen met de jongens samen te werken.”

'Goede, jonge keeper'

Technisch directeur Jan Streuer is tevreden met de nieuwe aanwinst: “Het is mooi dat we een goede, jonge keeper aan de selectie kunnen toevoegen. Met twee ervaren en twee jonge keepers is het keepersbestand nu compleet.”

Na afloop van het vorige seizoen vertrokken met Jeffrey de Lange en Ennio van der Gouw twee doelmannen bij FC Twente. De club legde in een eerder stadium Przemyslaw Tyton al vast, terwijl Lars Unnerstall is gebleven.

In de voorbereiding traint ook Sam Karssies mee, speler uit de academie. De jonge Enschedeër maakte al speelminuten en tekende begin juli een contract tot 2024. De bedoeling is dat hij zijn wedstrijden bij FC Twente/Heracles onder 21 gaat spelen en ondertussen deels meetraint met het eerste.

Over El Maach

Issam El Maach (Heerlen, 1 februari 2000) heeft een Nederlands en Marokkaans paspoort. Na de jeugdopleiding van VVV-Venlo, Vitesse en Ajax te hebben doorlopen kwam hij vorig seizoen uit voor RKC Waalwijk.

20220726 Issam El Maach naar FC Twente 2
Issam El Maach
Beeld: FC Twente Media
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.