Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gewonde vrouw N18-zaak in ziekenhuis aangehouden als verdachte

20220801 N18 zaak Fotos News United Dennis Bakker Bewerking 1 Twente
De politie deed maandag uitgebreid onderzoek in de zaak
Beeld: News United/Dennis Bakker, bewerking 1Twente

De gewonde vrouw die afgelopen nacht betrokken was bij het dodelijk drama op de N18 bij Haaksbergen, is aangehouden. Ze wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de andere vrouw. De verdachte vrouw ligt nog in het ziekenhuis.

De politie kent inmiddels de identiteit van beide vrouwen. Intussen staat wel vast dat de twee met hun fiets naar het viaduct aan de Geukerdijk zijn gereden, maar wat zich daarna heeft afgespeeld zal nu uit onderzoek moeten blijken.

Sporen wijzen op misdrijf

Nadat een taxichauffeur afgelopen nacht rond half twee alarm sloeg dat er twee personen onder het viaduct op de rijbaan van de N18 lagen, ging de politie aanvankelijk nog uit van een verkeersongeval, maar eenmaal ter plaatse was al snel duidelijk dat het waarschijnlijk om een misdrijf gaat. Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff wil tegen RTV Oost niet zeggen wat die sporen zijn.

20220801 N18 weer open na onderzoek rondom dode en gewonde vrouw
Lees ook
N18 weer open na onderzoek rondom dode en gewonde vrouw

Voor een van de vrouwen mocht hulp niet meer baten. De andere vrouw is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij in de loop van vanochtend is aangehouden. Officieel wordt ze ervan verdacht dat ze mogelijk betrokken was bij de dood van de andere vrouw. Wel wordt ze nog in het ziekenhuis behandeld aan haar letsel.

Gewonde vrouw wel aanspreekbaar

De vrouw is wel aanspreekbaar en heeft tegenover de politie een eerste verklaring af kunnen leggen. De identiteit van de overleden vrouw moet nog officieel worden bevestigd. Haar familie is intussen geïnformeerd. De politie doet geen verdere mededelingen over de identiteit van beide vrouwen.

Fietsen aangetroffen

In de buurt van het viaduct over de N18 zijn twee damesfietsen aangetroffen. Uit onderzoek is intussen vast komen te staan dat de fietsen van de twee vrouwen zijn.

Eén vrouw dood andere vrouw gewond N18 fietsen
De twee damesfietsen zijn van de betrokken vrouwen
Beeld: News United / Dennis Bakker, bewerking 1Twente

Zowel de N18 als de Geukerdijk gelden als plaats delict. Na uitvoerig sporenonderzoek zijn beide wegen in de loop van de middag weer vrijgegeven.

Getuigenoproep

Intussen heeft het rechercheteam, dat het incident onderzoekt, een oproep gedaan om in contact te komen met getuigen. Daarbij is de hoop onder meer gevestigd op eventuele (camera)beelden.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.