Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Katinka exposeert al haar kunstwerken in de Pathmos Oase in Enschede

De Pathmos Oase in de Enschedese wijk Pathmos is een plek waar groen en kunst samenkomen in de maanden augustus en september. Katinka Hamming houdt deze maand in de bloementuin van de kerk aan de Haaksbergerstraat een kunstexpositie.

Naast de bloementuin is er ook een moestuin en ontmoetingsplek ingericht om de kunst te kunnen bekijken. Elke dinsdag en donderdag tussen twee en vier uur kunnen mensen langskomen om naar de kunst te kijken, het te kopen of de verhalen achter de kunstwerken te horen.

“Het is een mooie plek om mijn kunstwerken uit de periode 1995 tot nu toe bij elkaar te zien.”, aldus de kunstenares. De werken zijn gemaakt van materialen als keramiek, textiel, beton en mozaïek. De Enschedese heeft haar woonplaats inmiddels ingewisseld voor Borne, maar komt altijd op de fiets van Borne naar Enschede om in haar atelier te werken. “In coronatijd ben ik begonnen met het bezorgen via de fiets, maar ik vond het zo’n leuke bezigheid dus ik doe het nog steeds.”

Foto Pathmos Oase Julian Vriend
De Pathmos Oase in de tuin van de St. Jan kerk
Beeld: Julian Vriend

Inspiratie

De kunstenares werd door pastoor Ben Engelbertink geinspireerd om te exposeren in de tuin van de kerk aan de Haaksbergerstraat. “Als je goed kijkt, zie je kunstwerken die aan de muur gemaakt zijn. Dat zijn dotpaintings (kunst met puntjes) van de Aboriginals uit Australië. Daar heb ik ook een van de kunstwerken aan gewijd”, zegt de kunstenares.

De expositie geeft een inkijkje in de carrière van Hamming. “In 1995 ben ik afgestudeerd van de AKI en begonnen met het maken van kunstwerken. Om hier dan vanaf toen tot nu kunst te hebben staan is toch erg bijzonder”, vertelt Katinka. De expositie is elke dinsdag en donderdag van augustus tot september te bezoeken tussen twee en vier uur ’s middags in de Pathmos Oase.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.