Verkeer
Stuur appje
Zoek

Glanerbrugse jeugdstichting Kindvoorop onder verscherpt toezicht geplaatst

Kinderen tekenen pixabay
Kindvoorop liet de inspectie weten te werken aan verbeteringen. maar de inspectie is niet overtuigd
Beeld:

'De kwaliteit van de jeugdhulp bij stichting Kindvoorop komt tekort', zo luidt het harde oordeel van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Eerder in juni heeft het overheidsorgaan een onaangekondigd bezoek gebracht in Glanerbrug. Deze inzage volgde op zijn beurt op een toezichtsperiode tussen 2019 en 2021. De inspectie ziet te weinig aansturing op verbetering verscherpt om deze reden het toezicht op de jeugdstichting.

Eerder traject

Volgens de inspectie heeft het eerdere traject geleid tot verbeteringen die nu niet meer te herleiden zijn. Het is voor de inspectie een reden om geen vertrouwen te hebben in het beleid van de stichting voor de lange termijn. Er zijn zorgen over de zelfstandigheid van Kindvoorop, wat de keuze voor het verscherpte toezicht motiveert. Onder meer de slechte financiële positie van de stichting geeft volgens de inspectie weinig hoop tot verbetering

icon_main_info_white_glyph

Kindvoorop

Stichting Kindvoorop stelt sinds 2011 een voormalig schoolgebouw, die is omgevormd tot een woning, beschikbaar voor 6 kinderen van 2 tot 12 jaar oud. Deze kinderen kunnen om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Ze draaien mee in het gezin van de eigenaars van de stichting.

6 maanden

Het toezicht wordt in elk geval vastgehouden voor een periode van zes maanden. De inspectie wil gedurende deze tijd een verbetering in de jeugdhulp zien, waarbij 3 februari 2023 wordt aangehouden als deadline. Er kan onaangekondigd gevraagd worden om voortgangsrapporten, waarop de inspectie aan het einde van de rit kan vaststellen of de stichting zelfstandig verder kan. Indien dit niet het geval is kan de inspectie ook bestuursrechtelijke maatregelen treffen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.