FC Twente Vrouwen neemt met gemak eerste CL-horde: 13-0 tegen Agarista CSF

FC Twente Vrouwen heeft zich met gemak geplaatst voor de finale van de eerste kwalificatie voorronde van de Champions League. In Enschede wonnen de Twentse vrouwen met speels gemak van Agarista CSF uit Moldavië: 13-0. Fenna Kalma nam zeven doelpunten voor haar rekening.

Al snel bleek dat de ploeg van Joran Pot veel te sterk was voor de Moldavisch kampioen. Binnen tien minuten opende Van Dooren de score al en daarna was het tijd voor de grote Kalma-show. De topscorer van vorig seizoen produceerde binnen vier minuten een loepzuivere hattrick en zo stond FC Twente al na een kwart wedstrijd op een 4-0 voorsprong.

Honger niet gestild

De honger van Kalma was nog niet gestild, want nog binnen het halfuur produceerde ze ook haar vierde treffer. Voor rust kwam ook Stolze met twee treffers nog op het scoreformulier en dus was de ruststand 7-0 op Sportpark Het Diekman.

Ook na rust werd het net makkelijk gevonden. Invalster Bente Jansen tekende al snel voor de 8-0. Renate Jansen zorgde even later voor de negende treffer van de avond en dus kon de jacht worden ingezet op de dubbele cijfers.

Dubbele cijfers

Na dik een uur spelen werden de dubbele cijfers bereikt. Weer was het Kalma die scoorde. Het duurde vervolgens even voor de elfde Twentse treffer op het scorebord kon worden genoteerd, maar vijf minuten voor tijd was het weer Kalma die het net vond: 11-0. Te Brake zorgde vlak voor tijd voor de 12-0, maar het slotakkoord was voor de vrouw van de wedstrijd, Fenna Kalma. Zij maakte er met haar zevende treffer 13-0 van.

Benfica

Komende zondag wacht in de finale van de eerste voorronde het Portugese Benfica. De Portugese vrouwen wonnen donderdagmiddag met 9-0 van Hajvalia uit Kosovo. Ook vorig jaar troffen FC Twente en Benfica elkaar in de Champions League. In de tweede voorronde bleek Benfica toen over twee duels te sterk. De winnaar van zondag gaat naar de tweede kwalificatieronde, die eind september wordt gespeeld, om zich via die weg te plaatsen voor de groepsfase.