Verkeer
Stuur appje
Zoek

Inval Weverstraat in Enschede had link met dodelijke schietpartij Hengelo, arrestant alweer vrij

20220824 inval Weverstraat Enschede News United Dennis Bakker
News United / Dennis Bakker
Beeld: De bewoner van een huis aan de Weverstraat in Enschede werd verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Hengelo. De man bleek echter een alibi te hebben.

De inval in een huis aan de Weverstraat in Enschede afgelopen woensdag blijkt verband te hebben met de dodelijke schietpartij in Hengelo begin juli. Daarbij kwam de 32-jarige Musa Ata om het leven. De man die bij de inval werd aangehouden werd verdacht van betrokkenheid bij die fatale schietpartij, maar is inmiddels ook alweer op vrije voeten gesteld, omdat hij over een alibi lijkt te beschikken.

Musa Ata

Het slachtoffer Musa Ata werd onder vuur genomen toen hij in zijn auto door de Trijpstraat in Hengelo reed. In doodsnood probeerde hij nog te ontkomen, door op de Parallelweg LS over het trottoir te rijden. Hij kwam met zijn Fiat Panda echter tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Reanimatie mocht niet meer baten.

Schietpartij hengelo news united jordi heinen
Lees ook
Slachtoffer dodelijke schietpartij Hengelo is 32-jarige Hengeloër

Kort daarna werd een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

Meer verdachten

Het rechercheteam, dat luistert naar de naam Tongo, houdt er echter rekening mee dat er meer personen bij de fatale schietpartij waren betrokken.

Eerder deze week werd een inval gedaan in een woning aan de Enschedese Weverstraat, waarbij de bewoner werd ingerekend. Hij wordt ervan verdacht dat hij bemoeienis had bij de schietpartij in Hengelo. Bij de inval werd onder meer een politiehond ingezet.

20220824 inval Weverstraat Enschede News United Dennis Bakker
Lees ook
Politie valt woning in Enschede binnen met speurhond, 'één persoon aangehouden'

Videobeelden

De man is echter de volgende dag alweer op vrije voeten gesteld. Volgens bronnen lijkt hij te zien op beelden van beveiligingscamera's, waaruit zou blijken dat hij zich rond het tijdstip van de schietpartij elders ophield. Dat blijkt uit onderzoek door het rechercheteam.

icon_main_info_white_glyph

'We zoeken man die taxi belde'

Naast de aanhouding in Enschede heeft de politie donderdag in Hengelo gezocht naar een vuurwapen: "We proberen een weggegooid wapen op te sporen, zodat het niet alsnog in verkeerde handen terechtkomt. Deze zoektocht heeft helaas niets opgeleverd." Daarnaast is de politie op zoek naar een man met een lichte huidskleur, die vermoedelijk op 5 juli tussen 23.00 uur en kort na middernacht voor een persoon een taxi heeft gebeld op of nabij het station in Hengelo. "Deze beller is geen verdachte, maar we komen wel graag met hem in contact." Tips? Bel de politie via 0900-8844.

Vermoedelijke rol

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, maar onduidelijk is wat dan zijn rol zou zijn in deze zaak. Hetzelfde geldt voor de 21-jarige Rotterdammer. Zo is nog onbekend of hij de vermoedelijke schutter is.

Zijn advocate zegt niet te kunnen reageren, omdat haar cliënt nog in beperkingen zit, wat inhoudt dat hij behalve met zijn raadsvrouw geen enkel contact met de buitenwereld mag hebben.

Onduidelijk is nog of de Enschedeër nog wel verdachte is in de zaak. Zijn advocaat, Roy van der Wal, zegt evenmin te kunnen reageren.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.