Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Brandweer rukt uit voor rookontwikkeling in distributiepand van Picnic in Enschede

IMG 0524 brand voertuig picnic news united dennis bakker
Rook uit het distributiepand van online supermarkt Picnic aan de Twekkeler Es. Daar bleek een elektrische auto in brand te staan zondagochtend.
Beeld: News United / Dennis Bakker

De brandweer is zondagochtend uitgerukt voor een incident in het distributiepand van online supermarkt Picnic aan de Twekkeler Es. Daar bleek bij aankomst van de hulpdiensten in het gebouw een elektrische auto vermoedelijk sluiting te hebben gemaakt. Dit zorgde voor een aanzienlijke rookontwikkeling in het pand.

De brandweer schaalde zondag uit voorzorg op naar een middelbrand wegens de complexiteit van het gebouw en was daarom met meerdere eenheden ter plaatse. Het elektrische voertuig is uit het pand gehaald door de brandweer, die onderzoek doet naar de oorzaak van het voorval.

Het is niet voor het eerst dat er incidenten zijn met een bezorgauto van Picnic. In andere distributiecentra in het land zijn eerder voertuigen in brand gevlogen, waaronder in maart in Bussum en in juni in Eindhoven en Zwaagdijk-Oost. Afgelopen maand gingen in Rotterdam ook al drie elektrische voertuigen in vlammen op tijdens het opladen van de accu's.

In juli brandde een vestiging van de online supermarkt in Almelo volledig af. Uit onderzoek bleek naderhand dat deze brand werd veroorzaakt door sluiting in de hoofdgroepenkast.

Picnic heeft inmiddels maatregelen genomen na de verschillende voorvallen met de bezorgauto's in het land. Zo zijn uit voorzorg al tientallen voertuigen van een bepaald type van de weg gehaald. Ook wordt er onderzoek gedaan door de leverancier van de elektrische wagens en verzekeraars naar de oorzaak.

IMG 0524 brand voertuig picnic news united dennis bakker verkleind
Lees ook
'Brand in distributiecentrum Picnic Enschede was geen brand'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.